Politiek

Forum voor Democratie: Demonisering van onze partij is nu kabinetsbeleid

08-02-2018 14:51

Nu minister-president Mark Rutte heeft gezegd achter de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) over Forum voor Democratie (FvD) te staan, is het voor die partij duidelijk: de ‘demonisering’ van FvD is nu kabinetsbeleid. Dat laat de partij donderdagmiddag weten op Twitter.

Baudet deed afgelopen zaterdag aangifte tegen Ollongren (video), hij beticht haar van smaad en laster. Aanleiding voor de aangifte is de lezing die Ollongren vrijdag in Nijmegen hield en waarin zij Baudet beschuldigde van het betrekken van ras in het politieke debat. Ze verwees naar een omstreden uitspraak van zijn Amsterdamse partijgenoot Yernaz Ramautarsing. Die zou ooit in een interview hebben gezegd dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan andere rassen. In een debat met Femke Halsema weigerde Baudet afgelopen week afstand te nemen van die uitspraak. Volgens Olllongren gaat FvD verder waar de PVV ophoudt.

Lees ook: Rutte staat achter uitspraken Ollongren over Forum voor Democratie

Het gewraakte interview van Brandpunt met Ramautarsing stamt uit 2016, toen hij nog niet op de lijst voor FvD stond. In het interview gaat het ook over zijn persoonlijke ervaringen met racisme en zegt Ramautarsing dat hij de viering van Sinterklaas met Zwarte Piet ‘een achterlijke traditie’ vindt.

Baudet wees alle beschuldigingen van racisme en discriminatie van de hand. “Racisme is het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en afkomst en dat doen wij op geen enkele wijze en we verwerpen dat ten stelligste. Wij staan voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn en niet ras, sociale klasse, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid”, aldus de FvD-leider. Volgens hem maakt de minister zich met haar ‘lasterlijke uitspraken’ schuldig aan ‘demonisering van een volksvertegenwoordiger’.

Lees ook

Briefje van Jan – Aan Thierry Baudet

Keutelwatch – D66 durft debat over ‘racisme’ Forum voor Democratie niet aan

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens