TPOok!

 
Politiek

Keutelwatch – D66 durft debat over ‘racisme’ Forum voor Democratie niet aan

Partij beschuldigt FvD al maanden van racisme en discriminatie - Theo Hiddema (FvD) steunt voorstel Jesse Klaver (GroenLinks) wél

Ingewikkeld hoor. D66 is al maanden bezig Forum voor Democratie in de hoek van racisme en discriminatie aan het duwen. Over de recente aangifte die Thierry Baudet onlangs deed tegen minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) zei die laatste dat dat hem vrij staat maar dat het ‘logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open‘. Je zou dus denken dat alle D66-seinen op groen zouden staan voor het voorstel van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver om te debatteren over dat vermeende racisme van Forum voor Democratie en van Theo Hiddema in het bijzonder. Maar D66 durft het niet aan, zo bleek dinsdag.

Klaver wil minister-president Mark Rutte naar de Tweede Kamer roepen en dat ziet D66 niet zitten. Bovendien is er volgende week een Algemeen Overleg over het onderwerp discriminatie. Maar dat is een debat in een achterafkamertje en niet plenair in de Nationale Vergaderzaal zoals Klaver dat wil. Enfin, de rest van de coalitie durft het ook niet aan dus Klaver krijgt zijn debat niet.

Forum voor Democratie Kamerlid Theo Hiddema steunde het debat wel.

Waarvan akte.

Lees ook

Keutelwatch – D66 eist toch geen excuses van Voetbal Inside

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.