Politiek

Mark Rutte staat achter uitspraken Kajsa Ollongren over Forum voor Democratie

08-02-2018 13:30

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) is volgens premier Mark Rutte niet buiten haar boekje gegaan met haar uitspraken over Forum voor Democratie (FvD).

Update 14.01 – Vragensteller Lodewijk Asscher is nog niet klaar met Rutte/Ollongren

Het was PvdA-leider Lodewijk Asscher die dinsdag om opheldering vroeg. En hij is ontevreden over het antwoord van Rutte.

Vicepremier Olllongren zei vrijdag dat populisme de ‘kernwaarden van de democratie’ bedreigt en dat FvD hierin verder gaat dan de PVV. Volgens haar lijkt FvD geobsedeerd te zijn door het praten over rassen in het politieke debat. FvD-leider Thierry Baudet deed een dag later aangifte.

Keutelwatch – D66 durft debat over ‘racisme’ Forum voor Democratie niet aan

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de premier dat het kabinet ‘afstand neemt van iedere vorm van discriminatie’. Hoewel volgens hem de rechter uiteindelijk bepaalt of hier sprake van is, is het maatschappelijke debat volgens hem breder. “Het past, ook met persoonlijke voorbeelden en invulling, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om hieraan deel te nemen”, aldus Rutte.

Baudet zei dinsdag dat hij niet begrijpt waar de ophef over het vermeende racisme in zijn partij vandaan komt. “IQ-verschillen tussen volken is in elk geval geen FvD-beleid.”

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens