Doneer aan TPO
 

Een tsunami van cultuurmarxistisch gekkie-denken overspoelt ons

Individualisme wordt aan alle kanten kapotgemaakt

Door: , 12:21, 20 juni 2018

Individualisme wordt aan alle kanten kapotgemaakt

STEUNT DR. SID LUKKASSEN EN DONEER

Floris van den Berg besprak het boek ‘Cultuurmarxisme’. Hij omschrijft cultuurmarxisme als “de langzame maar fundamentele hervorming via instituties naar een samenleving zonder individuele vrijheid”. Om er vervolgens achteraan te gooien: “Voor een historicus heeft hij verrassend weinig historisch relativeringsvermogen want er is meer vrijheid, meer welvaart en minder geweld in de Westerse samenlevingen dan ooit te voren.”

Geproletariseerde cultuur

Hij heeft het over ondergetekende – ik zou schromelijk overdrijven. Voordat ik met tegenvoorbeelden kom, wijs ik erop dat individuele vrijheid is wat het Westen maakt tot wat het is. Zonder individuele vrijheid verliest het Westen haar wezen, haar eigenheid. We staan dus inderdaad op het punt om iets wezenlijks te verliezen: dit is een existentiële kwestie waarbij West-Europa op de rand van de afgrond balanceert. Cultuurmarxisme is het streven naar een gelijkgetrokken, geproletariseerde cultuur, waar die vrijheid dus verdwijnt. Want individuele vrijheid zou de oorzaak van ongelijkheid zijn, en daarmee van onderdrukking.

Bertil Nijhof berichtte mij dat bijna 300 schrijvers en uitgevers kritiek hebben op de CPNB, de organisator van de boekenweek. Het CPNB zou “genderongelijkheid versterken” door “vrouwelijkheid met moederschap te associëren en niet met het beroep van postbode”. Terwijl het hier gewoon gaat om een gedicht dat moederschap belicht. Voor veel vrouwen is het moederschap een roeping. Daar mag men best loffelijk over zijn – zonder moeders zou het Westen uitsterven door een gebrek aan kinderaanwas. Hou zouden onze moeders zich hierover voelen? Nu zij van deze critici niet in het zonnetje mogen staan?

Genderdrammers zijn herauten van nieuw totalitarisme

Omgekeerd wordt ook de mannelijkheid belachelijk gemaakt en onderuit gehaald. Jurken voor mannen worden door de designwereld opgedrongen. Bierbuiken en ‘dad bods’ zouden “het nieuwe sexy” zijn. Wie nu denkt dat het ontwaarden van mannelijkheid en vrouwelijkheid een ‘complottheorie’ is, hoeft slechts te kijken naar het lotgeval van James Damore. Hij wilde bij Google de vraag bespreekbaar maken of mannen en vrouwen mogelijk van nature andere interesses hebben, en of dit op de werkvloer een rol zou kunnen spelen. De vraag alleen al was taboe en hij moest weg. We hebben het hier wel over Google: het bedrijf dat onze informatietoevoer bepaalt. In Nederland zijn er nu genderneutrale paspoorten en Hema kiest voor genderneutrale kinderkleding. De ‘pregnant male emoticon’ krijgt u op de koop toe.

James Damore is slechts één bekendheid in een lange reeks van namen die de afgelopen maanden langskwamen. Met verhalen die ieder op zich krankzinnig waren, maar in feite de voorbodes zijn van een nieuwe totalitaire orde.

Iedere naam is een verhaal

Lindsay Shepherd – toonde haar studenten een video van Jordan Peterson om discussie los te maken. Mocht niet van de universiteit: zou “fascistisch” zijn. Peterson zelf – werd in de val gelokt bij een talkshow van Kathy Newman. VICE hield een interview met hem, sneed het op in rare, niet-representatieve quotes. Marcel de Graaff – zei in het Europarlement iets over een mogelijk verband tussen eerwraak en de islamitische religie. Nu willen andere Europarlementariërs een strafonderzoek tegen hem. Maar hij verkondigt gewoon wat zijn kiezers vinden, dus de politiek wil via hem een deel van het electoraat bestraffen wegens het hebben van een ‘foute’ mening. Een mening die niet aansluit bij de metropolische wereld-eenwording waarnaar we met de EU op weg zijn, ofzo.

Lauren Southern – reisde naar Engeland om een interview op te nemen. Werd vastgezet door de politie en verhoord onder een terrorismewet, ze mocht het land niet in. Count Dankula – deze comedian werd veroordeeld door de rechtbank omdat hij een schoothondje een Hitlergroet liet brengen. Alice Dreger – zelf links maar moest kapot van andere linksen omdat ze iets positiefs had gezegd over Westerse wetenschap. Tommy Robinson – ging de bak in omdat hij wilde rapporteren over hoe de politie een pedofielennetwerk de hand boven het hoofd hield. Want er waren Pakistaanse moslims bij betrokken en onthullingen daarover zou voor onrust en ‘racisme’ kunnen zorgen.

In Vlaanderen kreeg de sceptische academicus Maarten Boudry een heksenjacht over zich heen: hij had namelijk geconstateerd dat Islamitische Staat in sommige opzichten gruwelijker handelde dan het nazi-regime. Hij werd door links zelfs beschuldigd van negationisme. Anne Fleur Dekker wordt bedreigd door haar vroegere linkse vrienden sinds uitkwam dat ze met FvD’ers omgaat. De gesprekken in app-groepen werden door journalisten gepubliceerd om Yernaz kapot te maken en zo het FvD een hak te zetten. Met hetzelfde doel ging zelfs al in Elsevier het verhaal rond dat de ultieme vrijdenker, professor Paul Cliteur, een “gevaar voor de rechtstaat” zou zijn.

Wie kan nog openhartig spreken?

Individualisme wordt aan alle kanten kapotgemaakt. Zelfs representativiteit moet stuk: een kernwaarde van democratie. Als jij zegt wat jouw kiezers vinden, zie dan nog maar buiten de politiek aan de bak te komen. Moet ik verdergaan?

Ja, Floris, dat moet ik. Ik heb het nog niet gehad over alles wat er nu op ons afkomt aan mediaregulering. Of over ronduit absurde zaken die nu al weer vergeten zijn. Zoals een Duitse journalist die werd veroordeeld tot zes maanden cel wegens islamkritiek. Zie de demografische ontwikkeling van Duitsland, sowieso. Of die van Frankrijk. Of België. De burgemeester van Molenbeek wil Katie Hopkins met vervolgingen kapotmaken omdat zij over een broeinest van jihadisme sprak. Zie in Nederland de verwevenheid van de Amsterdamse politie met Marokkaanse bendes. Met ondertussen een korpschef die aan de bel trekt: “dalende misdaadcijfers zeggen niets over de realiteit”. Naar de feiten kun je al niet meer verwijzen: zelfs wetenschappelijke onderzoeken die ‘kwetsend’ kunnen zijn, worden door Twitter gecensureerd.

Culturele herprogrammering

We kunnen het nog hebben over een subtielere culturele herprogrammering. Zo werd de Griekse held Achilles vervangen door een zwarte acteur en mocht de film Black Panther wél een positieve zwarte etnische subtekst neerzetten. Terwijl als Europeanen zo’n sfeer zouden verfilmen, dit als ‘racistisch’ of ‘suprematistisch’ zou worden uitgelegd. Zo werd de game Kingdom Come – die speelt in middeleeuws Europa – van racisme beschuldigd omdat zwarte personages ontbreken.

De Tweede Kamer nam een motie aan om illegalen uit te zetten. Wordt niet uitgevoerd. Neem ook de lieden die in het buitenland leven van Nederlandse uitkeringen: zij leven als God in Frankrijk maar mogen van activistische ‘lange mars door de instituties’-rechters niet op hun uitkeringen worden gekort. Van diezelfde klasse van boven-ons-gestelden mocht er ook geen specifiek onderzoek komen naar uitkeringsfraude door Turken, want stigmatiserend. Schoolboeken moeten worden herschreven om politiek correct te zijn. Op de Gerrit Rietveld Academy werd een debat gecensureerd omdat er behoefte was aan ‘safe spaces’. Door bouwputten kunnen ondernemers hun klanten niet meer ontvangen – dat wordt dan maar benoemd als “kunst”.

Sowieso mogen kunstencentra niet meer naar Witte de With vernoemd zijn – zeeliedenbuurten krijgen andere namen (behalve dan in Urk). De buste van Maurits die uit de ontvangstruimte van het Mauritshuis werd verwijderd is een casus op zich. Voortdurend worden mensen met geld en media-aandacht beloond voor het consequent ondermijnen van alles wat deze maatschappij nog een beetje samenhoudt. In het lijsttrekkersdebat van de gemeenteraadsverkiezingen werd er meer gedebatteerd over een naamsverandering van de J.P. Coentunnel dan over onderwijs en zorg: de school die naar hem heet is ondertussen van naam veranderd, want “koloniaal verleden”. Zelfs het laatste restje patriottisme moet kapot. Als dat geen cultuurmarxisme is…

Nuttige idioten

Deze voortdenderende cultuurveranderingen en vrijheidsbeperkingen worden ondersteund door een leger van nuttige idioten, die zelfs onderdrukking zien in lintjesregens en Cowboy en Indianenfeestjes. De Hema verving ‘paaseieren’ door ‘verstopeiren’. Oh ja, hadden we actiegroep de Grauwe Eeuw al genoemd? Die Sinterklaasvierders met “bloed en botsplinters” wilde bedekken en vaste gesprekspartner van de gemeente Utrecht bleek te zijn? Zij bekladden VOC-monumenten en kwamen er mee weg. Met dit in het achterhoofd is het begrijpelijk dat mensen de hakken in het zand zetten bij Zwarte Piet. Als je nu Zwarte Piet aanpast, dan moet je over tien jaar de paashaas aanpassen, want dierenobjectificatie. Klinkt absurd? Er zijn al actiegroepen tegen de sprookjesfiguren van de Efteling. Die zouden ‘racistisch’ zijn.

Het is gewoon teveel om op te noemen. Wie de deur op een kier zet, krijgt direct een lawine binnen. Ik moet afronden. Steun de Nieuwe Kerk en tot 22 juni!

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 

Steun direct Sid Lukkassen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties