Politiek

Burgemeester Molenbeek wil Katie Hopkins vervolgen voor ‘proberen Molenbeek kapot te maken’

17-05-2018 17:31

De burgemeester van de Brusselse deelgemeente Molenbeek is voornemens om de Britse tabloid-publiciste Katie Hopkins voor de civiele rechter te slepen omdat Hopkins enorm kwetsende uitspraken over Molenbeek zou hebben gedaan. Volgens de centrumrechtse Françoise Schepmans laat de publiciste in haar uitlatingen zien ‘een serieus verlangen te hebben om Molenbeek kapot te maken’, zo citeert Politico de Molenbeekse burgemeester.

Hopkins twitterde onlangs een fake news-tweet met daarin een filmpje van een brandende opslagloods in een andere Brusselse wijk met daarbij de tekst dat het zou gaan om ‘een explosie in Molenbeek, de Europese hoofdstad van het Jihadisme’ die ‘te maken heeft met de Ramadan’.

Dit schoot de burgemeester in het verkeerde keelgat. Vooral ook omdat ze eerder al een ontmoeting met Hopkins had op straat in Molenbeek terwijl er werd gefilmd. De burgemeester wist niet wie Katie Hopkins was en zegt ook dat ze niet wist dat werd gefilmd. Tijdens die ontmoeting blijft Hopkins herhaaldelijk dezelfde vraag stellen, en geeft de burgemeester herhaaldelijk hetzelfde antwoord. Wat de burgmeester kennelijk nogal ergert.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens