TPOok!

 
Politiek

Mark Rutte over Pandjesprins Bernhard jr: Wet en regelgeving geldt voor iedereen

'Sleutelgeld kan worden teruggevorderd'

“Wet en regelgeving, zoals ten aanzien van verhuur geldt voor iedereen.” Dat schrijft minister-president Mark Rutte donderdag aan de Tweede Kamer. SP Kamerlid Ronald van Raak had de premier opheldering gevraagd over de berichtgeving dat prins Bernhard jr. sleutelgeld vraagt aan de huurders van zijn panden. Ook bleek onlangs dat de prins teveel huurders in zijn panden laat wonen die bovendien op het hart wordt gedrukt zich niet in te schrijven op hun adres.

Rutte is niet verantwoordelijk voor de handel en wandel van leden van de koninklijke Familie, toch wilde de SP’er een uitspraak. Volgens Van Raak is hier ‘inderdaad geen sprake van een ministeriële verantwoordelijkheid maar wel van een morele verantwoordelijkheid’. Zover wil Rutte niet gaan: “Ik zie geen aanleiding om op deze specifieke situatie in te gaan.”

Wel zegt Rutte dat sleutelgeld vragen verboden is: “Onterecht betaalde bemiddelingskosten kunnen worden teruggevorderd van de bemiddelaar. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de verhuurmarkt.” Over de adreskwestie zegt Rutte: ”

Bewoners dienen hun correcte woongegevens aan de gemeente door te geven. Gemeenten kunnen een bestuurlijke boete opleggen indien zij dit niet doen. Daarnaast kan er sprake zijn van onrechtmatige bewoning als de woning in strijd met de huisvestingsverordening van de gemeente wordt verhuurd. De gemeente kan bij dergelijke situaties eveneens een bestuurlijke boete opleggen.”

Lees ook

SP wil uitleg van Mark Rutte over sleutelgeld vragende prins Bernhard jr.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.