Politiek

Bonusquote’s – De Telegraaf over ‘Jesse Trump’

20-02-2017 14:50

GroenLinks leider Jesse Klaver sloeg dit weekeinde op tilt na een publicatie van de Telegraaf. De krant is nog niet klaar met hem.

 

“De reacties in het linkse kamp op de ontmaskering zijn voorspelbaar. Als een politicus zoals Wilders tegen het licht wordt gehouden, heet dat onderzoeksjournalistiek. Maar als een linkse belofte kritisch wordt bejegend, is het ineens karaktermoord. De groene leider spreekt zelf van een onzinverhaal en vermoedt een complot van deze krant omdat GroenLinks in peilingen de grootste op links is. Het is de redenering van de Amerikaanse president Trump bij onwelgevallig nieuws: media zijn vijandig en leugenachtig.

De jonge hond valt zo lelijk door de mand. Wie bij het eerste zuchtje tegenwind het hoofd verliest, is een zwak leider. En al helemaal geen serieuze premierskandidaat.”

 

Anoniem hoofdredactioneel (Blendlelink)

 

“Zijn reactie doet denken aan de manier waarop de Amerikaanse president Trump of de ex-PvdA’ers Kuzu en Öztürk met kritische journalistiek omgaan. Ook zij roepen voortdurend op om media niet te vertrouwen. Kuzu was er dit weekend dan ook als de kippen bij om Klaver op sociale media een hart onder de riem te steken.”

“Kay van de Linde benadrukt dat Klaver wordt geadviseerd door een Amerikaans campagnebureau.”Dit zijn Amerikaanse tactieken”, zegt de campagnegoeroe.”Hij zet verhalen weg als een soort complot. Ik denk dat linkse mensen daar wel intrappen. Een goede tactiek als je wat problemen met je cv wilt camoufleren.”

 

Meer quotes bij de Telegraaf: ‘GroenLinks onder vuur’ (Blendlelink)