Politiek

Verkiezingsdebat RTL gaat toch door

14-02-2017 15:50

RTL houdt op 26 februari toch een verkiezingsdebat, ondanks de recente afzeggingen van de PVV en de VVD. Dat heeft de zender dinsdag bekendgemaakt. Vijf partijen doen mee: het CDA, D66, GroenLinks, PvdA en de SP.

De zender zei vorige week nog dat het debat niet door zou gaan vanwege de afmeldingen van premier Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws:

 

“We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen. Daarom hebben we besloten de verkiezingscampagne op tv met dit debat af te trappen. Ik kan zeggen dat alle vijf lijsttrekkers ondertussen hebben toegezegd.”

 

Op 5 maart volgt dan nog het debat in het Amsterdamse Carré, dat RTL Nieuws organiseert met BNR Nieuwsradio en het weekblad Elsevier. Daarvoor worden de acht grootste partijen uitgenodigd.

Lees ook

RTL Nieuws – Toch verkiezingsdebat RTL met 5 partijen