Politiek

Gerard Spong deed namens gokbaas op Sint Maarten aangifte tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak

21-02-2016 14:30

Strafpleiter Gerard Spong heeft afgelopen zomer namens Francesco Corallo aangifte gedaan tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak. De Italiaanse casino-ondernemer – onder meer actief op Sint Maarten – beschuldigt Van Raak van ‘smaad en belediging’. Dat schrijft Van Raak zondag in een column op ThePostOnline. Van Raak noemde Corallo eerder ‘maffiabaas’. Corallo kwam afgelopen week ter sprake in het proces tegen de voormalige premier van Curaçao Gerrit Schotte.

Corallo financier van oud-premier Schotte

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao eiste afgelopen week drie jaar gevangenisstraf tegen de voormalige premier van dat land Gerrit Schotte. Het OM verwijt Schotte geld te hebben aangenomen van Corallo, en daarmee een ‘marionet’ te zijn geworden van een man die door de regering van Italië wordt gelinkt aan de maffia.

Verwevenheid onder- en bovenwereld

Van Raak schrijft in zijn TPO-columns al langer over Corallo, Schotte en de banden tussen criminaliteit en politiek op Curaçao en Sint Maarten. Van Raak zondag in een nadere reactie tegenover ThePostOnline: “De opmerkingen van het Openbaar Ministerie van Curaçao, waarin Schotte wordt beschreven als een trekpop van Corallo, bevestigen wat ik al langer stel. Er is sprake van nauwe verwevenheid van de onder- en bovenwereld op Curaçao en Sint Maarten.”

Van Raak stond niet te kijken van de aangifte. Dergelijke aangiften en dreigementen zijn volgens hem onderdeel van de huidige sfeer op de Antillen. “En die cultuur heeft nu dus ook Nederland bereikt.”

Lees ook

Ronald van Raak – ‘Maffiabaas’ klaagt mij aan voor ‘belediging’