TPOok!

 
avatar
     
Column

‘Weg met de linkse klaagfeministen!’

'Het is nu eenmaal natuurlijk gegeven dat de vrouw toch meer een verzorgende rol op zich neemt'

Vrouwen maken er tegenwoordig een sport van om feministisch te doen over de verkeerde zaken. Denk aan het Bart Smit-foldertje waar een jongetje met een speelgoedautootje staat en een meisje met stofzuiger speelt of wat een Kamerlid al dan niet gezegd zou hebben over de rol van vrouwen in het huishouden. Nog debieler wordt het wanneer vrouwen boos worden als iemand beweert dat vrouwen graag ‘veroverd’ willen worden. “HIJ WIL DAT VROUWEN VERKRACHT WORDEN!!1!”, is dan de reactie. 

Het is merkwaardig dat hoe progressiever een land is hoe politiek-correcter het maatschappelijk debat wordt. Iedereen weet namelijk instinctief dat mannen en vrouwen niet gelijk (wel gelijkwaardig) zijn, maar we spelen toneel en doen alsof er geen verschil is. Vrouwen hebben bijvoorbeeld een biologische klok en daarbij spelen allerlei hormonen en emoties een rol. Veel vrouwen zijn toch wat conventioneler (als in: moederschap is belangrijk) dan men ons wil laten geloven. Het is nu eenmaal een natuurlijk gegeven dat de vrouw toch meer de verzorgende rol op zich neemt en daar is niets mis mee. Vrouwen die fel het tegendeel beweren ontkennen hun ware aard.

Get a fulltime job!

En ja, er zijn wel degelijk serieuze problemen wat vrouwenrechten betreft. Binnen sommige religies (lees: de islam) worden vrouwen allesbehalve gelijkwaardig gezien en behandeld, maar daar hoor je linkse feministen niet over. Die klagen liever over de uitspraken van een Kamerlid, omdat ze niet over échte problemen durven klagen, want dat is namelijk populistisch en levensgevaarlijk. Het geldt evenmin qua werk en inkomen. Wil je een carrière met bijkomende zaken als werkweken van gemiddeld 50 uur met soms uitschieters naar 70 uur? Dat moet kunnen, ongeacht geslacht. Maar ga als vrouw niet janken dat je wordt ‘achtergesteld’ qua doorgroei en salarishoogte als je, bij volle bewustzijn, andere keuzes maakt zoals deeltijdwerken, waar de Nederlandse vrouw Europees kampioen in is.

Serieus, ik ben behoorlijk klaar met die linkse klaagfeministen. Dat eeuwige gezeur en gezanik over wie wat heeft gezegd en in welk context. Get a (fulltime) job!

Vrouwenrechtenactivisten

Weet je wat eng is? Feministen! En zeker die weg-met-ons-feministen van tegenwoordig die verkrachtingen alleen veroordelen als het niet om asielzoekers gaat. Je zal er maar een relatie mee hebben, met zo’n griet die op elke slak zout legt. Je moet wel behoorlijk ontmand en wanhopig zijn om daar een huishouden mee te kunnen delen.

Linkse feministen die afhankelijk zijn van achterhaalde politieke correctheid voor hun broodwinning staan in de weg van de vrouwenrechtenactivisten die hun leven in de weegschaal leggen om de échte problemen aan te kaarten en op te lossen. Zolang feministen zich zorgen maken over seksualisering van de vrouw of te veel slanke vrouwen in de magazines, maar vrouwenbesnijdenis als ‘cultuur’ en hoofddoekdragen als ‘vrije keuze’ omschrijven, zijn ze totaal gediskwalificeerd.

Ik ben vandaag jarig en ik hoop dat mijn vriendinnen na het lezen van deze column nog wel op mijn verjaardagsfeestje komen…

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.