Doneer aan TPO
 

Van Aartsen (VVD) en zijn Haagse salafistische ordetroepen

Welkom in de stad van het Recht en de Vrede

Door: , 15:47, 28 december 2015

Welkom in de stad van het Recht en de Vrede

Rond de jaarwisseling zullen de salafisten weer patrouilleren als ordedienst in de Haagse Schilderswijk. De inzet van de salafisten van de Haagse As Soennah-moskee is even vaag als omstreden. Op 17 december jongstleden nam de Tweede Kamer een motie aan om niet meer met salafisten samen te werken, en prompt stelt burgemeester Jozias van Aartsen rond de jaarwisseling weer de beruchte shariapatrouilles op.

Alcohol en kledingvoorschriften

Deze ordedienst moet de rust in de wijk bewaren, maar van bijvoorbeeld de salafisten te Utrecht is bekend dat zij hun strikte interpretatie van islam maar wat graag opleggen aan geloofsgenoten die minder streng in de leer zijn. Gaan de As-Soennah-radicalen ook hun wijkgenoten aanspreken op bijvoorbeeld het drinken van alcohol of het niet naleven van bepaalde kledingvoorschriften?

De Telegraaf meldt:

 

“De zegsvrouw gaat wel in op werk van de vrijwilligers: „Zij spreken medebuurtbewoners of andere aanwezigen op straat aan op wangedrag en signaleren ordeverstoringen dan wel strafbare feiten. De teams hebben daarom nauw contact met wijkagenten.” Verder benadrukt ze dat vrijwilligers niet meer bevoegdheden hebben dan andere Nederlandse burgers. „De coördinatie ligt bij de politie.””

 

ISIS-demonstratie

Verder willen politiek en politie niet op de kwestie in gaan. Wat Van Aartsen, die na de totaal uit de hand gelopen ISIS-demonstratie in de Schilderswijk in de zomer van 2014 stelde dat er ‘geen grenzen zijn overschreden’, beweegt om met deze figuren in zee te gaan, blijft dus gissen. Ook de rellen van zomer 2015, na de dood van Mitch Henriquez, schrikken de burgervader niet af om radicale moslims als bondgenoot te zien. Ook al moest de Haagse politie het bij die ongeregeldheden zwaar ontgelden.

Salafistische ordetroepen, het lijkt nogal op de vos laten passen op het kippenhok. Ordnung muss natuurlijk sein, maar niet tegen elke prijs. Dit is zo diep buigen voor kwade, anti-westerse krachten in de hoop dat ze ons met rust laten, dat de term ‘verraad’ welhaast van toepassing lijkt. Salafisten, mijnheer van Aartsen, zijn de vijand van het Recht en de Vrede waar uw stad voor zegt te staan.

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace