TPOok!

 
avatar
     
Column

Water is inderdaad voor honden

De mens is gemaakt voor schoonheid en kwaliteit

Tags: ,

Een basisschool in Tilburg verbiedt leerlingen om nog langer frisdrank mee naar school te nemen. Frisdrank moeten we dan wel ruim nemen want ook ranja en vruchtensappen zijn verboden. Dit voornemen, dat volgens veel ouders van leerlingen slecht was gecommuniceerd, deed de gemoederen hoog oplopen. Tientallen ouders waren boos op dit dictaat van de school.

Die boosheid is terecht. De betutteling die van deze maatregel uitgaat is ten hemel schreiend. Voordat je het weet krijgen alle doorgeschoten gezondheidsfoodies dadelijk het monopolie over ons eten en drinken; wordt alles verboden waar smaak aan zit. Kunnen onze kinderen alleen met ongebakken en ongezouten noten naar school. Aangevuld met een avocado dan wel geprakte spruitjes met een vleugje citroensap.

In het westen worden mensen ouder dan ooit en de tennisbanen zijn in bezit genomen door zestigers en zeventigers. Toch neemt de gezondheidsmanie alleen maar toe. Alles moet nog natuurlijker en nog puurder. De zoektocht van de mens naar lekkerder en verfijnder wordt compleet ontkend door de nieuwe voedselinquisitie. Niet voeding maar smaak zou centraal moeten staan. Cola is nu eenmaal lekkerder dan water. Iedereen die dat ontkent moet met een dwangbuis worden afgevoerd, zo simpel is het.

Zoals een van de ouders op de school het zo mooi zei: water is voor honden. Duidelijker en kordater kan ik het niet zeggen. De mens is gemaakt voor schoonheid en kwaliteit. Gemaakt om te eten en te drinken om vervolgens de volgende dag met een knallende koppijn, zijn zonden te overdenken. Om glorieus richting einde te hobbelen. Het liefst met zo weinig mogelijk water.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.