TPOok!

 
avatar
     
Column

Pechtold vergelijkt regeerakkoord met boterbriefje van vier mannen die in de echt zijn verbonden

Sybrand Buma en Gert-Jan Segers kunnen er niet om lachen en staan dus al met 1-0 achter

We hebben er een half jaar op moeten wachten maar eindelijk was het zover; het regeerakkoord werd dinsdag bekendgemaakt. De vier lijsttrekkers van de onderhandelende partijen mochten allemaal hun zegje doen. Mark Rutte beet het spits af. Vol enthousiasme en platitudes als altijd.

Daarna mocht Sybrand Buma het volk toespreken. Dat hij niet de bedenker is van het motto ‘Vertrouwen in de toekomst’ was vrij snel duidelijk. Hij kreeg het voor elkaar om in zijn eerste twee zinnen maar liefst vijf maal het woord ‘zorgen’ te gebruiken. Alles en iedereen is volgens Buma bezorgd; niet in de laatste plaats Buma zelf. Het scheelde niet veel of hij moest een traantje wegpinken over alle zorgen.

Daarna kwam Pechtold aan het woord. Zijn praatje was een en al vertrouwen in de toekomst. Hij stuiterde van al dat vertrouwen bijna van het podium af. Hij sprak over het regeerakkoord alsof het een huwelijksbelofte was. Volgens Pechtold zijn de vier mannen nu in de echt verbonden. Het huwelijk kan worden gesloten.  Aan de zijkant van het podium stonden de andere drie lijsttrekkers naar Pechtolds vergelijking te luisteren. Rutte was een en al glimlach maar Buma en Segers stonden erbij alsof iemand een oorwurm in hun pisbuis aan het proppen was.

Segers mocht na Pechtold het podium op. Ik heb geen idee wat hij verder nog te melden had. Het was duidelijk dat de liberalen bij de aftrap van de kabinetsperiode al een 1-0 voorsprong hadden op hun gristenbroeders.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.