TPOok!

 
avatar
     
Column

De Nederlandse voetbalwet is een papieren tijger

Bewijslast ligt hoger en straffen lager dan de voetbalwet in Engeland die wel uitstekend werkt

De Nederlandse voetbalwet die sinds 2010 van kracht is, is een fiasco. Of zoals de coördinator van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme Frank Paauw het zegt: “We pakken in Nederland alleen de sukkels. De grote jongens achter de voetbalrellen blijven buiten schot.”

De cijfers zijn dan ook ontluisterend. De incidenten in en rondom stadions zijn hoger dan voor de voetbalwet. Een voetbalwet die naar Engels model had moeten zorgen voor een afname van geweld en andere wetsovertredingen. De Nederlandse voetbalwet is dan ook een papieren tijger. De bewijslast ligt stukken hoger dan in Engeland en de straffen liggen stukken lager. Politie en Openbaar Ministerie kunnen simpelweg niet meer doen met de huidige regelgeving.

Betekent dit dat het hel en verdoemenis is in de Nederlandse stadions? Zeker niet. Paauw ziet veel positieve punten. Zo ziet hij dat de stadions veiliger, mooier en comfortabeler worden. Dat is natuurlijk een fijne constatering maar het is wel pijnlijk voor de coördinator dat al deze verbeteringen geen zak te maken hebben met de voetbalwet.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.