TPOok!

 
avatar
     
Column

Als je een actiegroep RAFF noemt, flirt je met ongebreideld geweld

Bekladding huis Baudet kan kwajongensstreek zijn, keuze voor afkorting logenstraft dat

Het huis van Thierry Baudet is beklad met een vrouwensymbool. Op het eerste gezicht geen schokkend nieuws. Doodzwijgen is het woord dat daarbij als eerste bij me opkomt. Naast het vrouwensymbool is ook de anarchistische A met een spuitbus aangebracht op zijn voordeur. Lijkt me ook niet schokkend. Ik ken geen skateboarder die dat teken niet op zijn plank heeft staan. Stuk voor stuk vredelievende jongens.

Het is al wel een stuk ernstiger dat het geklad is opgeëist. Nederland moet blijkbaar weten dat het een serieus te nemen actie is. Maar de naam die deze actiegroep heeft gekozen voor hun ‘verzet’ is pas echt alarmerend. Men noemt zich namelijk het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF). Een niet te onderschatten statement. Men flirt met deze naam met de extreem gewelddadige RAF. Als je zo overduidelijk een link legt met een organisatie die zonder scrupules onschuldige burgers vermoordde, ben je blijkbaar bereid om geweld te gebruiken. Je wilt dat iedereen siddert van angst. Het RAFF schreeuwt: neem ons serieus!

En we weten allemaal wat in het verlengde van deze schreeuw hoort. Neem ons serieus! Want anders…

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.