Doneer aan TPO
 

Racificatie als maatschappelijke kwaal

'We lijden onder racisme-proliferatie'

Door: , 13:53, 28 juli 2017

'We lijden onder racisme-proliferatie'

Het grootste probleem van onze tijd is niet racisme, maar de ‘racificatie’. Racificatie is het tot een rassenkwestie maken wat daar in feite niets mee te maken heeft.

Wanneer je geen migranten uit Syrië of andere delen van de wereld wil opnemen dan ben je hoogstens hardvochtig, maar geen ‘racist’. Racificateurs en racificatrices willen ons echter doen geloven dat verzet tegen migratie ‘racisme’ is.

Racisme-proliferatie

Wanneer je bezwaren hebt tegen een godsdienst dan ben je tegen die godsdienst, maar de apostelen van de racificatie willen ons doen geloven dat je dan toch eigenlijk iets hebt tegen een bepaald ‘ras’ en je dus de kwalificatie ‘racist’ verdient.

Opvallend is het enorme succes van de racificatie in talkshows. Er is een hele klasse nieuwe talking heads naar voren gekomen die in praatshows met droge ogen zit te beweren dat ze weer een nieuwe vorm van racisme hebben ontdekt. We lijden onder ‘racisme-proliferatie’.

Quasi-wetenschappelijke achtergrond

De racificateurs hebben soms een quasi-wetenschappelijke achtergrond: zij ‘monitoren’ dan racisme en produceren daarover cijfers die in de talkshows tot verontwaardiging en onrust moeten leiden. Maar vaak gaat het bij de racificateurs ook om ‘people of color‘ wier carrière wat in het slop is geraakt en die in hun nieuwe rol als racificateur of racificatrice een mogelijkheid zien zich weer wat in de kijker te werken.

Hoe komen we hier vanaf? Ik zou zeggen door in het vervolg iedereen die met een nieuw klaagverhaal komt te confronteren met de vraag: “Bent u gediscrimineerd op basis van een uiterlijk kenmerk? De kleur van uw huid? De structuur van uw haar? Uw uiterlijk voorkomen?”
En als het antwoord dan “nee” is, dan moeten we die persoon beschouwen als een bedrieger: een racificateur. Hij of zij probeert van iets een rassenkwestie te maken wat het niet is.

Enfin, bedrog dus.

 

Lees alle reviews over Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders

Lees alle reviews over The fall and rise of blasphemy law

 
Tags:
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace