TPOok!

 
avatar
     
Column

Ook na een half jaar Macron is staken nog steeds specialiteitje Fransen

Laten we hopen dat hij de enorme macht van de vakbonden kan breken

Vliegen naar Frankrijk blijft een hachelijke onderneming. Met de vliegvelden is niets mis. Die zijn spic en span. Kan ook bijna niet anders. De helft van de keren staakt men daar. Want buitenlanders plagen, is na staken de nationale hobby van de Fransen. 

Macron lijkt het menens als het gaat om de hervormingen van de Franse economie. Alles waar de Fransen zo gehecht aan zijn gaat op de schop. Werknemers kunnen makkelijker worden ontslagen en de ontslagvergoeding wordt verlaagd. Macron wil van Frankrijk weer een competitieve economie maken. En dat is ook hard nodig want de werkeloosheid is maar liefst 10 procent. Fors minder dan andere Europese landen.

Maar ook al hebben de Fransen bij de afgelopen verkiezingen massaal voor de hervormer gestemd, nu hij zijn belofte ook daadwerkelijk wil uitvoeren zijn de Fransen minder blij. Bij een staking twee weken geleden was de opkomst voor Franse begrippen erg laag. Toch grijpen de vakbonden ook nu weer naar het paardenmiddel van de stakingen. Daarmee willen ze Macron op de knieën krijgen. Laten we hopen dat ze dit niet zal lukken en dat Macron zijn enorme mandaat gebruikt om zijn plannen door te zetten.

De Franse vakbonden moeten gebroken worden. Een lagere werkeloosheid zou de stabiliteit van het land ten goede komen. En ik zou mijn vliegtuig kunnen nemen in plaats van nog enkele dagen in dit kutland vastzitten.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.