Doneer aan TPO
 

Ik wil die ijdele Thierry Baudet niet verdedigen maar dit is een principezaak

Die Michelle van Dijk met haar 'heksenjacht op leraren' lijkt mij een echte trut

Door: , 15:26, 16 december 2017

Die Michelle van Dijk met haar 'heksenjacht op leraren' lijkt mij een echte trut

Michelle van Dijk ken ik niet, maar ze lijkt mij een echte trut. Ik weet niet hoe ze eruit ziet, hoe ze praat, maar volgens mij heeft ze muizentandjes en draagt ze gezondheidssandalen. Van Michelle werd onlangs een opiniestuk in NRC Handelsblad gepubliceerd. Michelle is lerares Nederlands en klaagt erover dat Thierry Baudet een heksenjacht ontketent tegen linkse leraren. Volgens Michelle ‘framet’ Baudet leraren als indoctrinerend en haatzaaiend. En dat vindt Michelle ‘schadelijker voor onze democratische principes dan één overdrijving van een docent’, waarmee ze doelt op die leraar Gierveld uit Groenlo, die Baudet als seksist en racist neerzette in een schrijfopdracht. Michelle ziet een dubbele moraal: docenten mogen kennelijk hun politieke voorkeur niet uiten tenzij die naar Baudet zelf uitgaat. En volgens Michelle moeten leerlingen niet naar politici klikken, want dat gebeurt alleen in totalitaire staten. Het klimaat op school wordt daar onveilig van. Ze moeten zoiets maar melden bij de schoolleiding, die lost het wel op.

Die leraar zaait haat, niet Baudet

Ik wil die ijdele Baudet niet eens zo graag verdedigen maar dit wordt gewoon een principezaak. Baudet ‘framet’ leraren namelijk helemaal niet. Hij wees een leraar terecht die hém framet, in een VWO-5 schrijfopdracht, als seksist en racist, een zeer kwalijke zaak. Die leraar indoctrineert daarmee, niet Baudet. Die leraar zaait haat, ondermijnt de democratie en maakt zijn klaslokaal onveilig, niet Baudet. Heel terecht riep Baudet op dit soort zaken vaker bij hem te melden, want het is gewoon schandelijk. En niemand heeft ooit gezegd dat een leraar zijn politieke voorkeur niet mag uiten. Michelle draait dus van alles om en verzint er dingen bij, en Michelle is dus een heel vervelend mens. Wat schrijf ik, zij is een kwaadaardig mens, net als die Gierveld uit Groenlo, die nog steeds zijn excuses niet heeft aangeboden. Zulke leraren zullen inderdaad zeggen dat leerlingen eventueel maar naar de schoolleiding moet gaan en niet moeten klikken naar politici. En we hebben gezien wat er dan gebeurt. Volgens de schoolleiding was die schrijfopdracht ‘bij uitstek geschikt om onderwerpen in een brede context te plaatsen.’ Zo’n schoolleiding lost dus helemaal niets op, ze maakt het voor leerlingen alleen maar nóg onveiliger.

Oh wacht, ik bestudeer zojuist een foto van Michelle en ze heeft echt een soort muizentandjes! Van die kleine, met een hoop tandvlees erboven! Ze zal er om uitgelachen worden, achter haar rug om, door haar leerlingen. En niet alleen daarom. Een docent die zoveel onzin verkoopt, in haar lessen natuurlijk ook, zo’n docent is zelden populair.

Michelle is een schande voor het onderwijs

Michelle is dus een heel vervelend mens. Ze is zo dom en kwaadaardig dat haar lesbevoegdheid haar eigenlijk afgepakt zou moeten worden. Zulke mensen moeten helemaal niet voor de klas staan. Zo onredelijk als ze is in haar artikel, zo onredelijk is ze naar leerlingen toe. Zoals ze in haar artikel manipuleert, zo manipuleert ze in haar lessen (‘Kennelijk mag je geen politieke voorkeur uiten tenzij die naar Baudet gaat! Dubbele moraal!’). Ze heeft een misselijke mentaliteit, ze snapt helemaal niets van haar vak. En ze is een verschrikking voor leerlingen, net als die Ivar de verschrikkelijke, dat kun je uit alles afleiden. Ondertussen lacht ze enthousiast, met die tandjes, en doet ze alsof ze de redelijkheid zelve is. Michelle is een schande voor het onderwijs.

Maar goed, Michelle ken ik dus niet, alhoewel ik nu al genoeg weet. Wie ik wel ken is Dickjan Lust. Ook een leraar Nederlands. Een oud-collega en vriend van me. Een hele goeie leraar. Dickjan heeft een opiniestuk ingestuurd naar de NRC in reactie op Michelle. En dat stuk is door de NRC helemaal herschreven (en gisteren geplaatst). Het had oorspronkelijk een fijne, ironische toon en er zaten goede grappen in, waardoor Michelle flink op haar nummer werd gezet. Maar bij de NRC herschrijven ze opiniestukken, zodat ze beter bevallen. Bij mij hebben ze het ook een keer geflikt (hier). Die van Dickjan moest minder scherp, minder polemisch, het mocht geen aanval zijn. Het is nu een krakkemikkig, saai stuk geworden. Dickjan is het lachen dus wel vergaan maar hij blijft zijn krant verdedigen. Ze hebben het recht dat te doen, zegt hij, en hij begrijpt ook wel dat het niet polemisch kan enzovoorts. Allemaal gelul dus. Die Michelle schrijft een stompzinnig stuk, zij valt Baudet aan, in navolging van die Gierveld, wederom beledigend voor Baudet en voor onze intelligentie, en de NRC biedt zo’n muts een podium, omdat ze daar tegen ‘het populisme’ zijn. En dan zou je daar niet scherp en polemisch op mogen reageren? Ook dat is een grove schande. Zo blijkt maar weer: die NRC-lui sporen ook niet helemaal. Ze lijken mij echte trutten, net als Michelle van Dijk.

Ps. ik plagieer wel een beetje (van Boudewijn Buch, Folia 1990).

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace