TPOok!

 
avatar
     
Column

#geen4meivoormij maakt duidelijk dat u vrijheid helemaal niet aankunt

Lastig he, andermans vrijheid om te doen wat u niet wil?

Ja DAT mag dus niet. Wie weigert mee te doen aan het hypocriete moraalcircus van 4 en 5 mei moet linksom of rechtsom kapot. Dáár zijn die dappere geallieerden niet voor gecrepeerd he, zodat mensen zomaar de vrijheid hebben om zelf uit te maken wat zij doen. En of zij de oorlogsdoden herdenken, en zo ja, waar en hoe.

Iedere kritiek op de Heilige 4 en 5 Mei, zoals vormgegeven door subsidiespons Stichting 4 en 5 mei, de NPO en alle zelfnooitnadenk-media, is sociale zelfmoord. Wie van mening is dat die twee dagen een affront zijn voor de nagedachtenis aan oorlogshelden en een aanfluiting als het gaat om het opeisen en verdedigen van vrijheid, is een respectloze paria. Het idee dat mensen op een andere dan de voorgekauwde, doodgeslagen en huichelachtige manier hun respect en waardering kunnen koesteren en uiten voor De Gevallenen, is voor de kudde lemmingen die een helikoptertour van C-lijst BN-ers voor de vrijheid normaal vinden, volstrekt niet te behappen.

Dat er mensen bestaan die in het geheel geen dankbaarheid voelen jegens degenen die ons bevrijd hebben van het fascisme, dát kunnen de in de pas lopende (weet u wie ook altijd strak in de pas liepen?) ritueelschapen al helemaal niet aan. Terwijl ook dat vrijheid is: je mag gewoon volstrekt lak hebben aan welke doden dan ook.

Hetgeen mij brengt op social justice warrior Christa. Zij vertikt het te herdenken op 4 mei omdat negers, *dram* kolonialisme *jengel* slavernij *huil* en meer ondeugdelijke motivaties en oliedomme redeneerfouten. Maar hoe onlogisch en dom ook (‘mensen die ons bevrijdden niet herdenken want de herdenking gaat niet over dingen die ik belangrijk vind,’ joe), ook zij heeft die duurbetaalde vrijheid om dit te doen en om er op social media aandacht voor te vragen onder de hashtag #geen4meivoormij.

Liever een Christa die haar vrijheid opeist om een uiterst ongemakkelijk standpunt uit te dragen, dan een monkelende Rutte die vrijheid nog niet zou herkennen als het in zijn soep dreef, een kransleggend staatshoofd dat NUL persoonlijke vrijheid kent door een aangeboren afwijking genaamd het koningschap en een blik DWDD-bandjes die bijkans verdrinken in laf conformisme teneinde van 5 mei een PR-momentje te kneden. En zeker liever één Christa dan die honderden, duizenden kneuzen die haar uitschelden en de mond willen snoeren. Zij beroepen zich op fatsoen. Een van de grootste vijanden van de vrijheid, dat is een meute met een fatsoensargument. En dáár zijn al die mensen niet voor gesneuveld.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.