TPOok!

 
avatar
     
Column

De Gard Simons Moeder aller Kieswijzers

(Deel 1)

Speciaal voor de lezers van ThePostOnline publiceer ik een vervroegde Kieswijzer, of zeg maar gerust De Moeder aller Kieswijzers, de Kieswijzer die alle andere Kieswijzers overbodig maakt. Hieronder volgt Deel 1.

PvdA

U stemt op de PvdA als u een sadomasochistische inslag hebt. Een stem op de PvdA is een verloren stem, maar dat vindt u juist lekker. U acht uw eigen cultuur inferieur en vindt economische vluchtelingen leuk. U bent voor hoge belastingen, tenzij u ze zelf moet betalen: dan gaat u lopen miepen. U vindt minderheden lief en iedereen met een buitenlandse naam is per definitie geschikt voor een politiek ambt, want diversiteit. U houdt niet van Zwarte Piet, maar gelooft wel in Sinterklaas. U beschikt over een mantel der liefde, waarmee u alles bedekt en u steekt graag uw kop in het zand en kijkt dan vreemd op als u een trap in uw achterste krijgt.

D66

U weet het niet meer. Bent u een liberaal, een sociaalliberaal, een sociaaldemocraat met een liberale inslag? U bent helemaal de weg kwijt en u verkeert in een ernstige identiteitscrisis. U vindt winden waarop u kunt meewaaien leuk. Kortom: u bent, net als Hans van Mierlo, een tobber met een drankprobleem.

VVD

U houdt niet werkelozen maar wel van ondernemers en andere winkeliers. Staatsbemoeienis vindt u stom, tenzij de staat uw onderneming redt met kapitaalinjecties. U vindt banken leuk, u draagt graag een krijtstreepje en hebt een stropdassenfetisj. U bent van mening dat u niet voor lul loopt in een lichtblauw overhemd met een witte kraag. Het fenomeen trui kent voor u vele geheimen maar een rode broek vindt u doodnormaal. Uw kinderen hebben een spraakgebrek, want ze spreken u aan met vadej en moedej. U vindt hockey mieters. Geld vindt u niet belangrijk, maar u zorgt er wel voor dat u er zoveel mogelijk van bij elkaar graait, liefst over de rug van anderen. Belasting vindt u stom.

SGP

U gelooft in God en woont in de Bible Belt. En u gelooft niet zo’n beetje in God, maar echt heul veul. U bent een religieuze fanaticus, die de medische wetenschap stom vindt. Eigenlijk vindt u alle wetenschap stom, omdat die uw sprookjes ondergraaft. Psychisch leeft u in de middeleeuwen en u bent ervan overtuigd dat de wereld zesduizend jaar oud is. Samenvattend: u bent totaal gestoord.

GroenLinks

U vindt milieu leuk, auto’s vies, kolencentrales stom en kernenergie echt héél stom. U kijkt graag fictie, zoals An Inconvenient Truth en u vindt Greenpeace geen debielenclub. U loopt gloeiend voor snotneuzen in hemdsmouwen die Obamaatje spelen en u nam Tofik Dibi hartstikke serieus. U knuffelt Palestijnse terroristen helemaal de moeder, terwijl u joden stom vindt. U slikt veel te veel vitamine B6 en B12 omdat u vegetariër, c.q. veganist bent, want u vindt alle dieren lief. U bent van mening dat de wereld gered dient te worden. Van wat, dat weet u niet precies. U verwart kooldioxide met luchtverontreiniging, waardoor u blijk geeft geen snars  te begrijpen van de theorie waar u rotsvast in gelooft. Fossiele energie acht u de duivel, terwijl u tegelijkertijd niet in de gaten hebt dat alles waar u zich mee omringd ziet, gemaakt is van olie.

CDA

U gelooft in God. Het hoeft niet, maar het mag wel. In elk geval gelooft u in Iets. U bent katholiek, of protestant, maar niet noodzakelijkerwijs. U kunt ook CDA stemmen als u Niets bent. Als u maar gelooft in Iets. U houdt van het midden. Eigenlijk bent u zelf ook nogal middelmatig. U bent een brave burger, die niet houdt van gekke dingen. U woont in een doorzonwoning met een betonnen voortuintje, in een nette buurt waar iedereen ’s ochtends om zeven uur zijn Volkswagen start om naar een nette baan te rijden. U hebt twee kinderen, een hond en een zwaan voor het raam. U schaamt zich een beetje voor Dries van Agt.

50PLUS

U bent bejaard, maar nog niet dement. Dat laatste mag wel, maar het moet niet. U leeft in de onjuiste veronderstelling dat Erwin Krol een rechtschapen man is. U zeurt en klaagt en miept, maar vergeet dat ouderen het in Nederland beter hebben dan waar ook ter wereld. U hebt een hekel aan jonge mensen, tenzij ze uw billen afvegen. U zeurt en klaagt en miept. U hebt een boot en een vrouw die eigenlijk eens wat meer aan zou moeten trekken op die boot omdat ze vergeet dat ze geen twintig meer is. Want echt, u bent de enige die dat leuk vindt. U rookt al drie jaar niet meer en denkt daarom dat u niet doodgaat. Verder zeurt en klaagt en miept u.

   

Steun direct Gard Simons

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.