TPOok!

 
avatar
     
Column

De vier meest prominente Denketiers nader beschouwd

DENK is een verrijking van het politieke landschap

Er wordt van alles over DENK geroepen, maar laten we de Beweging en haar leden nu eens zonder vooroordelen objectief analyseren. DENK is opgericht door de oud-PvdA’ers Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk.  Kuzu vergaarde 23.067 voorkeursstemmen, Öztürk 9831. De twee heren kregen het echter aan de stok met Samsom en Asscher. Ze besloten hun zetels niet ter beschikking te stellen, maar om een eigen club te beginnen, waardoor ze in de Kamer konden blijven rondhangen.

De vier meest prominente Denketiers nader beschouwd

Tunahan Kuzu

Vindt Istanbul leuker dan Klazienaveen. Wilde Powned laten verbieden omdat hij dat geen leuke omroep vindt. Heeft de mond vol over respect, maar weigert de regeringsleider van de enige democratie in het Midden-Oosten de hand te schudden. Maakt hilarische video’s, waarbij hij vaak op een kruk zit. Heeft een bloedhekel aan persvrijheid en GeenStijl. Is een trekpop van de Turkse president Erdogan en veroordeelde de arrestatie van columniste Ebru Umar niet. Heeft alle video’s over de Armeense genocide. Is van mening dat we nergens in moeten trappen, behalve in wat hij blaat. Nogal brutale vlerk, volgens Sybrand Buma. Heeft een poster van Jan Roos boven z’n bed.

Selcuk Öztürk

Mollige man met een baard. Van origine ondernemer. Komt uit Limburg, waar hij voor de PvdA in de Staten zat. Praat Kuzu na. Werd samen met Kuzu uit de PvdA-fractie geknikkerd na Toestanden. Beet bij zijn vertrek uit de fractie PvdA-Kamerlid Marcouch toe: “Moge Allah je straffen.” Werd in juni van dit jaar in verband gebracht met schimmige vastgoedconstructies, die vooralsnog niet bewezen zijn. De NRC schijnt echter nog steeds met onderste stenen bezig. Wordt waarschijnlijk dus vervolgd. Leest graag de NRC. Verder niet erg interessant.

Sylvana Simons

Nederlandse vrouw die om nooit opgehelderde redenen Bekende Nederlander is geworden. Waarschijnlijk de schuld van de VARA.  Intellectuele lichtgewicht.  Kon het niet bolwerken op het VWO, ging naar de Havo die ook te hoog gegrepen bleek, en maakte vervolgens de kappersschool, de Toneelacademie en een dansopleiding niet af. Heeft een hekel aan witte mensen, en vooral aan witte mannen.  Is fan van Jan Dijkgraaf. Merkte een aantal jaren geleden op dat zwarte mannen agressief zijn. Werd na alle mislukte opleidingen maar videojockey bij een muziekzender. Kan eigenlijk verder niks, behalve elke week haar kapsel veranderen. Werd onlangs twee dagen geblokt door Facebook, dat haar gezeur even zat was. Denkt het Kamerwerk wel aan te kunnen, hetgeen waarschijnlijk een misverstand is.

Farid Azarkan

Beetje brutale man van Marokkaanse komaf. Was voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, een organisatie die alles recht probeert te lullen wat krom is als het Marokkanen betreft. Duikt met enige regelmaat op in praatprogramma’s, waar hij zo bijdehand mogelijk probeert te doen. Had onlangs een aanvaring met Johan Derksen over de kwestie Marokkaanse jongeren bij voetbalclubs, die volgens Derksen een ontwrichtende werking hebben op alle clubs waar ze in grote getale vertegenwoordigd zijn. Schrok een beetje van Derksen en wist zich even geen houding meer te geven. Werd door Derksen een ‘babbelziek mannetje’ genoemd, wat, toegegeven, uit de mond van Derksen enigszins merkwaardig is. Kletst beroepsmatig wel veel uit zijn nek en is daarom bij DENK prima op zijn plek. (dat rijmt!) Kan goed met vingertjes wijzen, behalve naar zichzelf en de Marokkaanse gemeenschap.

Zoals u ziet valt het allemaal reuze mee. U moet niet alles voor zoete koek slikken wat die vervelende Nederlandse media roepen. Trap er niet in, mensen. DENK is een beweging waarin alle Nederlanders zich thuis voelen en haar leiding bestaat uit rechtschapen intellectuelen die overlopen van de strakke plannen. DENK is een verrijking van het politieke landschap. In Turkije.

   

Steun direct Gard Simons

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.