TPOok!

 
avatar
     
Opinie

Debat is waar Baudet en Hiddema hun winst moeten halen, niet op het politiebureau

Inhoudelijke discussie met draaikontenpartij is op alle vlakken wenselijker dan een rechtszaak

De barones heeft een geslaagde list bedacht om Bassie en Adriaan uit de tent te lokken. Ergens verstopt in een poepsaaie lezing plaatste ze een paar zinnetjes waarvan ze wist dat de clown en de acrobaat dit niet over hun kant kon laten gaan. De reactie was boven verwachting. Het olijke duo liep met open ogen in de val, en het was maar net op tijd ook, met de verkiezingen voor de deur.

Een sterke en gevaarlijke vijand was nodig om met een rammelend programma en falend beleid nog enigszins ongeschonden door de verkiezingen te komen. En in plaats van een heldere verklaring, waarmee het duo zich duidelijk zou distantiëren van de beschuldiging dat hun partij door middel van ouderwetse rassentheorie hun intellectuele achterban homeopathisch wilde verdunnen, besloot het circus rond de twee artiesten dat het beter was aangifte te doen, om zo het neergezette beeld van lichtgeraakte racistische kakkers nog wat te verstevigen. De barones is ze dankbaar.

Fascisme! Aangifte! Haat!

Voor de gevestigde partijen is het niet te verkroppen dat een nieuwe speler zonder vooringenomenheid op zoek is naar de waarheid, en dat ook binnen de partij niet geschuwd wordt om moeilijke waarheden aan te kaarten, zoals de al regelmatig onderzochte en bewezen waarheid dat er een verschil bestaat in IQ tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Dat de Eurofiele jankerds van D66 graag een vijandbeeld creëren om de aandacht af te leiden van het slecht onderbouwde falende beleid is ouderwetse campagnetactiek. En waarom zouden we ervan op moeten kijken dat ook ministers zich met propaganda bezighouden? Baudet, Wilders en Fortuyn werden voor de zekerheid alledrie maar genoemd in de poepsaaie speech van Barones Kajsa. Aangifte! Aftreden! Aanzetten tot haat! Het zijn net zulke pavlovreacties als links heeft wanneer het op iq verschillen bij bepaalde bevolkingsgroepen aankomt. Fascisme! Aangifte! Haat!

Machtswellustelingen

Het probleem van deze voorspelbaarheid is natuurlijk dat er makkelijk mee te spelen valt, door de doorgewinterde politicus. De polarisatie is een wapen van naïef links om met slecht onderbouwde programma’s mensen naar hun partij te trekken. Polarisatie heeft weinig tot geen voordeel voor de nieuwe kritische partijen. Het Forum is een makkelijke prooi, doordat ze nog geen doorwrocht politieke mores heeft.

Innerlijk verscheurd door machtswellustelingen met achtervolgingswaan is het maar de vraag of het Forum echt de basis zal krijgen om hun ideeën verder uit te dragen. Helaas is de partij alleen democratisch in naam op het moment, een fout die ze snel moeten herstellen willen ze in de toekomst nog als serieuze partij mee willen doen . Een partij die gekaapt kan worden door de penningmeester straalt niet de democratische vernieuwing uit die de achterban zo graag zou zien.

Kinderachtig

En waarom reageert het Forum zo? Natuurlijk is alle aandacht goede aandacht, maar was het niet beter geweest deze storm in een glas water te laten? Een inhoudelijke discussie met de draaikontenpartij is op alle vlakken wenselijker dan een rechtszaak. Want in het debat is waar ze hun winst moeten halen, de top van het Forum, Baudet en Hiddema zijn tenslotte redelijke sprekers, en het democratisch gevecht hoort ook thuis in de arena van de tweede kamer. Dat de zittende macht voorgedrukte aangifteformulieren heeft klaargelegd voor een andere politicus, om hun achterban te mobiliseren en een politieke tegenstander het leven zuur te maken, maakt de gang naar de rechtbank nog niet wenselijk. Het is kinderachtig, net zoals het kinderachtig gedrag is van de barones.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.