Doneer aan TPO
 

De hit job op Roderick Veelo

'Wat Veelo doet is succesvol, dus nu moet hij dood, zoals ook Duk en Baudet dood moeten'

Door: , 10:53, 14 augustus 2017

'Wat Veelo doet is succesvol, dus nu moet hij dood, zoals ook Duk en Baudet dood moeten'

Er is momenteel een ‘hit job’ gaande op journalist Roderick Veelo. Hij zou tijdens een podcast gegrinnikt hebben toen Bert Brussen Trouw-columniste Seada Nourhussen een ‘negerin’ noemde. De precieze tekst van Brussen, om mee te beginnen, was als volgt: 

 

“Er zit bij trouw zo’n negerin, Seada Nourhussen ofzo, die schrijft drie keer per week een column waarin ze vertelt hoe erg het is om negerin te zijn in Nederland, en allemaal heel erg slachtoffergelul. En op Twitter is het niks anders dan social justice war voeren met iedereen die een verkeerde mening heeft. (..)”

 

Iedereen mag er het zijne van denken. Maar Roderick Veelo ‘grinnikte’ er dus om, zo schreef Seada Nourhussen in een volgende column. Ze beklaagde zich en riep collega’s op haar te steunen. Onder anderen Jean-Pierre Geelen reageerde, in de Volkskrant:

 

“Het hoorbare genoegen waarmee Veelo gniffelend toehoorde hoe zijn collega Bert Brussen Trouw-redacteur Seada Nourhussen betitelde als ‘die negerin van Trouw’, spreekt boekdelen.”

 

Geen gegrinnik

Er is echter een probleem. Roderick Veelo heeft niet gegrinnikt of gegniffeld. Niet eens bijna. Hij schreef het zelf al, in reactie, en ik kon het me ook niet herinneren dus heb het voor de zekerheid nog eens teruggeluisterd. Hij gniffelt niet, grinnikt niet, en hinniken doet hij ook niet. Veelo is helemaal stil. Mevrouw Nourhussen verzon dus het gegrinnik en meneer Geelen maakte daarvan: “Het hoorbare genoegen waarmee Veelo gniffelend toehoorde.”

Geelen schreef daarna nog het volgende: “De ontwikkeling van Veelo is exemplarisch voor een stroom representanten van rechtse media.”
Maar de vraag luidt nu dus: hoe moeten we de ‘ontwikkeling’ van Geelen duiden? Iets met liegen en bedriegen? Exemplarisch voor linkse media? Je mag hopen dat ze er bij de Volkskrant eens naar kijken. En bij de Trouw.

Moet dood

We kunnen misschien een conclusie trekken naar aanleiding van deze karaktermoord: men vindt Veelo te gevaarlijk worden. Hij timmert flink aan de weg, met die columns en podcasts. En die columns en podcasts zijn veel te goed. En hij werkt bij RTL Z. En daarom moet Veelo dood. Zoals men Wierd Duk en Thierry Baudet dood wil.

Ook kunnen we concluderen dat het ‘vigerende racismedebat’ ons geen stap verder heeft gebracht, zoals Elma Drayer het afgelopen zaterdag formuleerde. Ter rechterzijde wordt men kriegel van alle vermaningen, ter linkerzijde raakt men verblind door ideologie. Het was mij ook al opgevallen (net als Drayer) dat de gekleurde activisten die bij ons het debat gekaapt hebben – in naam van hun donkere medelanders – weigeren in te zien dat ‘omgekeerd racisme’ ook bestaat, sterker, steeds vaker te zien is. Het continue met een vingertje wijzen naar witte mensen is een goed voorbeeld.

Nelson Mandela wees in zijn tijd ‘reverse racism’ al af. Maar de Nzume’s en Simons van deze wereld wringen zich in allerlei bochten om te kunnen volhouden dat omgekeerd racisme niet kan bestaan. Wellicht om hun eigen racisme niet onder ogen te hoeven zien. En daarmee doen ze de zaak weinig goed. Drogredeneringen roepen bij de ‘tegenpartij’ nu eenmaal geen sympathie op. Evenmin als liegen en bedriegen.

 

Deze column werd eerder hier gepubliceerd.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace