Doneer aan TPO
 

Burgemeesters die aangifte deden tegen Wilders nu pro vrije mening

'Hypocrisie' is Grieks voor 'volksverlakkerij'

Door: , 22:03, 07 januari 2015

'Hypocrisie' is Grieks voor 'volksverlakkerij'

Van het ANP: “In Amsterdam, Rotterdam en Haarlem worden donderdag om 18.00 demonstraties gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden. Dat melden de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.”

De demonstratie in Rotterdam begint op Plein 1940, die in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk bij het Franse consulaat op de Vijzelgracht. De demonstranten zullen dan van daar om 18.15 naar de Dam lopen.

Het genootschap van burgemeesters roept ook collega’s en inwoners van andere gemeenten op om te demonstreren.

 

Zijn dat dezelfde burgemeesters die destijds ook massaal aangifte gingen doen nadat Geert Wilders gebruik had gemaakt van zijn vrijheid van meningsuiting?

En doen aan die demonstraties wellicht ook adjunct-hoofdredacteuren van RTL Nieuws mee die destijds niet verder kwamen dan een onsmakelijke ‘Juden raus!‘-vergelijking?

En Sjors Frölich, de hoofdredacteur van radiozender BNR, gaat die morgen ook demonstreren? Nadat Wilders zijn vrije mening had geuit moest er van Frölich nog ‘een cordon sanitaire’ om de PVV.

Je suis Charlie hoor!’

‘Hypocrisie’, dat is Latijn  Grieks voor ‘volksverlakkerij’.

Maar hee, we zijn allemaal Charlie Hebdo. Net als dat we twaalf jaar geleden allemaal Theo van Gogh waren en we eensgezind op de Dam een lawaaidemonstratie hielden. Want we waren allemaal voor de vrijheid van meningsuiting.

Zodat de volgende dag de linkse columnisten konden schrijven dat ‘hij het er ook wel een beetje naar had gemaakt’.
Zoals de komende dagen de columnisten zullen schrijven dat ‘we misschien maar eens voorzichtiger moeten worden met het kwetsen van heilige figuren’.

Over twee weken doen we gewoon weer een vooraf ingevulde aangifte tegen democratisch gekozen politici.

Over exact twaalf jaar zal blijken dat er helemaal niets is veranderd. Dat het alleen maar erger is geworden.

Alweer.

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties