TPOok!

 
avatar
     
Column

Brief van een Amsterdamse brandweerman: Wat zouden wij graag een commandant zien die zich vierkant achter ons opstelt

U en uw staf weten dat wij 48 uur per week werken

Geachte korpsleiding, commandant Schaap.

Bijna als vanzelfsprekend komt er na het onnodige en vreemde dildo-incident wederom een stuk in diverse media waar wij als beroepsgroep weer onder uit de zak krijgen…Nu blijken wij weer ineens 9 maanden vrij te zijn per jaar en de rest van de tijd brengen wij door op de kazerne……..Deze azijnzure opvatting met als doel ons als beroepsgroep weg te zetten als parasiterend is wat mij betreft verwerpelijk en absurd. U en uw staf weten dat wij 48 uur pr week werken ,verdeeld over diverse uren (werk,waak ,slaap)en niet zoals uw vorige werkkring bijvoorbeeld 36 uur.Als ik dan ook deze vergelijking mag trekken begrijp ik dat de politie dus 10 maanden per jaar vrij is…?

Tevens kan ik u melden dat ik zo ongeveer 25 weekenddagen aan het werk ben (1 of 2 als ik de vrijdag tot zaterdagochtend meereken). Tevens vermeld ik even voor de duidelijkheid dat mijn verloven vastgesteld zijn en ik ,en met mij velen ,aan het eind van mijn carriere zo’n 36 jaar nachtdiensten heb gedraaid. Laten we deze gegevens nu eens via u en uw staf deponeren op het stadhuis en bij uw kennissen in de diverse media..

Wellicht verheldert dit het beeld en zal men zoals men zo vaak gewend is hulptroepen sturen , want 36 jaar nachtdienst dat is toch eigenlijk wel onacceptabel…., maar blijkbaar niet voor de brandweermens…!

Als ik u en uw staf nog een tip mag geven, uw 36 urige werkweek veelal eindigend op donderdagmiddag 1700 uur tot maandagochtend 0900 uur,waarbij op de vrijdag hele afdelingen gesloten zijn en werkelijk niemand te bereiken is, en dus elke week de gang naar de camping geen utopia meer is, zou men kunnen opvatten als ongepast…

Maar het is de hardwerkende koude kant natuurlijk van harte gegund, zonder enig cynisme overigens, want wij de warme kant van de organisatie hebben zonder deze mensen geen enkel bestaansrecht en overlevingskans. All dedicated like us. Wat zouden wij graag een commandant en staf zien welke zich vierkant achter zijn organisatie opstelt. Dan weten wij zeker dat dit mooie bedrijf zijn excessen achter zich kan laten en een ieder heel goed het manifest kan uitvoeren en donders goed weet wat wel en niet toelaatbaar is. Ik wens u en uw staf een fijn weekend.

Namens de uitrukdienst.

(Auteur bij redactie bekend)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.