Doneer aan TPO
 

Politie Friesland had anti Zwarte Piet-betogers moeten beschermen tegen blokkadetuig

Autoriteiten hadden kunnen weten dat actie op snelweg ophanden was

Door: , 17:33, 19 november 2017

Autoriteiten hadden kunnen weten dat actie op snelweg ophanden was

Betogers reden zaterdag drie bussen vol anti Zwarte Piet-demonstranten klem op een Friese snelweg. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet was voornemens om mét vergunning te gaan demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Sommige Friezen namen dat niet en kozen voor eigenrichting. Een file en enkele aanrijdingen op de A7 bij Joure waren het gevolg.

Het is een gevaarlijke ontwikkeling wanneer actievoerders/tuig zonder vergunning het actievoerders mét vergunning moeilijk gaan maken op de snelweg.  Zorgwekkender is dat de Friese politie dit had kunnen voorkomen.

Vrijdag berichtte de Telegraaf uitgebreid (Blendle-link) over Friezen Jenny Douwes en Gerwin Dokter die letterlijk hadden opgeroepen actie te voeren op de toegangswegen naar Dokkum. Burgemeester Marga Waanders (PvdA) van Dongeradeel verbood dit ‘Project P’, de politie sommeerde het duo hun oproep van social media te verwijderen.

Toch ging het zaterdag mis en de politie had dat kunnen weten. Er zal toch wel iemand de Telegraaf lezen daar? En Friezen zijn nu eenmaal een koppig volk (auteur dezes is geboren en getogen Wâldpyk), die laten zich niet weerhouden door een sommatie meer of minder. Waarom dan niet een politie-escorte vanaf de Friese grens? Wie A zegt (vergunning voor demonstratie afgeven) moet ook B zeggen (zorgen dat die demonstranten veilig hun protestvak kunnen bereiken).

Nu is een door de overheid gelegitimeerde demonstratie onmogelijk gemaakt omdat diezelfde autoriteiten steken hebben laten vallen. Dat is een slechte ontwikkeling voor iedereen die nog een keer de straat op wil om te demonstreren.

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties