TPOok!

 
avatar
     
Column

Alexander Klöpping lult uit zijn nek

Nee maar wat een revolutionair idee: een abonnement op een krant!

Alexander Klöpping (12) heeft de oplossing voor de desinformatie die ons teistert via de internets. In de grachtengordelshow De Wereld Draait Door (PvdA) liet de oprichter van Blendle (internets, paywall) zijn licht schijnen over waarom heel links Nederland nu aan de zuurstof ligt. Volgens Klöpping (10) is het allemaal de schuld van Facebook en andere sociale mediums, want daar stonden allerlei haatdingese over Hillary Clinton op die ook nog allemaal helegaars niet Waar waren. Omdat over Donald Trump helemaal niks op de Facebooks stond en als er al iets op stond  het Wel Waar was, want Trump, daarom heeft Hillary verloren.

Maar de oplossing is simpel, zegt Alexander (13): neem een abonnement op een krant. Ik ben het daar roerend mee eens. In een krant staat namelijk uitsluitend De Waarheid. Nu had je vroeger weliswaar een krant die zo heette en waar alleen maar volstrekte onzin in stond, maar die bestaat niet meer dus dat probleem is uit de wereld. Er is wel nog een onlineversie, maar die leest, behoudens drie overgebleven Stalinisten, niemand.

Als zelfs Sylvana uitglijers gaat maken…

Als u een abonnement op een krant neemt, zit u altijd snor, Waarheidstechnisch gezien. Alleen: welke krant? Wilt u de Waarheid van De Volkskrant, de het NRC Handelsblad, Trouw, de Parolen? Of toch liever de Waarheid van het AD of De Telegraaf? U ziet, zo makkelijk is dat nog niet. Eigenlijk bezorgt Klöpping (11) ons er nog een probleem bij. Daar komt nog bij dat praktisch alle kranten wisten te melden dat Clinton die verkiezingen wel eens even zou gaan binnenslepen. Keek je toch woensdagochtendmooi op je neus als lezer van de Waarheid.

Ook als u uw oren had laten hangen naar de 200.000 “Amerikadeskundigen” die ons land rijk is, kwam u bedrogen uit. Charles (Ik heb weer een boek) Groenhuysen, Maarten (Ik weet Alles) van Rossem of Max (Daar weet ik niks mee) Westerman, ze vertelden allemaal de Waarheid, maar ze gingen af als een gieter. Zelfs Sylvana Simons, die toch nooit op een Oepsiedepoepsie valt te betrappen, permitteerde zich een uitglijder door zich ondanks die enorme bril verkeken te hebben op een bericht op de internets over Trump, dat niet de Waarheid bleek.

NPO-kijkende loonslaaf

Als zelfs de Deskundigen het niet meer weten, wat moet je dan nog als domme NPO kijkende loonslaaf? Ja, volgens Alexander (14) een abonnement op een krant nemen, maar het probleem daarbij heb ik hierboven al aangestipt. Maar wat dan? Misschien toch eens op de internets kijken? Daar staan best koele sites op. Je hebt bijvoorbeeld De Correspondent, die zichzelf en u helemaal de moeder nuanceert, en Joop.nl (de gratis website van de Sociale Dienst), die nuanceert ook maar uitsluitend linksom draaiend. Je hebt Jalta.nl, dat echt reuze interessant is maar zo saai dat er inmiddels een onderzoek is gestart om te kijken of er een causaliteit met het gestegen suïcidepercentage valt aan te tonen, Welingelichtekringen.nl, waarvan eigenlijk niemand weet wat het voorstelt, de Dagelijkse Standaard, die zich voortdurend zelf rechts inhaalt en niet meer omkijkt en zo zijn er nog veel meer. Op al die websites staat de Waarheid, net als in alle kranten.

Maar, nogmaals, wat dan? Nieuwsuur? Pauw? WNL? DWDD? Sesamstraat? Brandpunt? Zembla? Vertel het ons, Alexander (13)!!11! Wees onze gids in deze barre tijden, onze Lichtende Pad, onze Rots in de VARA-branding. Wacht, ik heb het. Als we nou massaal een abonnement op Blendle nemen? Dan zoekt Alexander (9) voor ons uit welk nieuws en welke opinie de Waarheid is. Daar moet u dan wel voor betalen, maar hallo, Alexander (8) moet ook Brinta eten en bovendien mag de Waarheid wat kosten. Dan mag hij volgend jaar weer vuistdiep in Matthijs van Nieuwkerk’s poeperdje komen roeren en vertellen hoe goed het gaat met Blendle. Want daar is het Alexander (3) maar om te doen.

   

Steun direct Gard Simons

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.