Doneer aan TPO
 

Beste Ronald van Raak, dank voor je attente briefje

Ik vind het onfatsoenlijk en oncollegiaal dat jij mij woorden in de mond probeert te leggen

Door: , 20:41, 05 juni 2018

Ik vind het onfatsoenlijk en oncollegiaal dat jij mij woorden in de mond probeert te leggen

Beste Ronald,

Dank voor je attente briefje. Het zit je hoog. Dat merk ik, want je slaat nogal paniekerig om je heen. Dat doen jullie elke keer als dit onderwerp langskomt. ‘Heeft de minister niks beters te doen?’, ‘Dit is puur SP-pesten’, en meer niet-inhoudelijke opmerkingen.

Deze keer voel je zelfs de noodzaak om mijn woorden te verdraaien, want ik heb kennelijk een totaal ander telefoongesprek met jou gehad dan jij met mij. Ik vind het onfatsoenlijk en uitermate oncollegiaal dat jij mij woorden in de mond probeert te leggen. Maar blijkbaar werkt het zo, de SP leeft wel vaker in een parallelle wereld. Ik kan je gerust stellen: deze vragen komen rechtstreeks van mij. Ik sta namelijk niet op de loonlijst van mijn partij. Jij helaas wel.

Je mag van mij met je geld doen wat je wilt

In je paniekbrief zeg je dat ik er bezwaar tegen maak dat je de helft van je salaris wilt investeren in die partij van je. Dat heb ik nooit betoogd. Je mag van mij met je geld doen wat je wilt, al stort je alles in de partijkas, maar eerst moet het op jouw bankrekening worden overgemaakt. Wat je er daarna mee doet, moet je lekker zelf weten. En dat is ook niet alleen mijn mening. Dat heeft de rechter bepaald. Die heeft namelijk gezegd dat de huidige afpersconstructie op gespannen voet staat met het als volksvertegenwoordiger zonder last kunnen functioneren. Dat moet je zelf toch ook niet willen?

Je schrijft dat je afdracht vrijwillig is. Dat is natuurlijk een giller. Want als je niet afdraagt, knikkert die club van jou je er zonder pardon uit. Kan je me één voorbeeld noemen van een SP-er die niet afdraagt en toch op zijn plek mag blijven zitten? Nee he? Dat kan niet, want ze zijn er niet. Sterker nog: een SP-raadslid uit Lelystad dat zijn vergoeding wilde afdragen aan de voedselbank werd als dank daarvoor geroyeerd.

Kennelijk ben je bang dat er wel iets verandert

En als het inderdaad allemaal zo vrijwillig is, waarom maak je je dan zo kwaad over een paar onschuldige vragen van mijn hand? Dan verandert er toch niks? Kennelijk ben je bang dat er wel iets verandert. Dat mag en dat snap ik misschien ook nog wel, maar daarom hoef je je toch niet zo op mij af te reageren? Het is een uitspraak van de rechter en daar heb je je bij neer te leggen. Het zou jullie sieren als jullie dat ook zouden doen.

Juist Emile Roemer, die als burgemeester tegenwoordig boven de partijen staat en hopelijk dus ook niet afhankelijk is van de partijkas, heeft vandaag in Trouw nog gezegd dat het zo fijn zou zijn als het in Den Haag zou gaan om betrouwbaarheid en inhoud, en niet om spelletjes. Wat zal hij teleurgesteld zijn om te lezen dat jij je dan tot dit soort streken verlaagt.

Hartelijke groet,

Albert van den Bosch

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace