Politiek Buitenland

Grote Franse messias Jezus Macron die EU moet redden staat nu alweer op omvallen

22-07-2018 23:08

Bonjour! Lees even mensen: prachtig heerlijk helder stukje kwaliteitsbuitenlandsverslaggeving bij RTLZ. Die grossieren in principe in economisch nieuws maar omdat alle journalisten aldaar sowieso goed zijn, en gewoon werken voor hun geld, duwen ze er ook af en toe wat beter kwaliteitsachtergrondwerk uit bijvoorbeeld Frankrijk door.

TL;DR:
De Franse president Macron heeft een soort piepjonge bodyguard die graag Badr Hari gaat op mensen die normaal gesproken gewoon een grondwettelijke behandeling door de politie verdienen en geen klappen, want democratische rechtstaat. Macron hield dat allemaal geheim en nu is iedereen in Frankrijk woest. Al was het maar omdat die oh zo fatsoenlijke Macron, een soort super-D66’er, beloofde écht de eerste Franse president te zullen zijn die écht niet liegt en écht niet net zo semi-corrupt zal worden als zijn voorgangers. Not. Non.

Het is misschien moeilijk te bevatten, maar ook Macron blijkt een machtswellustige leugenaar die voor de bühne mooie praatjes bij elkaar Stefblokt maar zich in de achterkamertjes verkleedt als een gemiddelde VVD-voorzitter om loepzuiver de zakken te kunnen vullen. Je zou Macron haast een politicus in de neo-liberale West-Europese heilstaatdemocratie anno 21ste eeuw kunnen noemen.

Marine Le Pen

Vanaf maandag wordt het bal want dan beginnen de parlementaire enquetes, le ballon gaat vervolgens net zo lang doorrollen tot alle kegels zijn omgevallen en Napoleon Macron met zijn privé-jeugdmilities au revoir heeft gezwaaid. Wat meteen het einde betekent van de EU-lente waar Verhofstadt zo hitsig van wordt want dan is er dus toch geen verlosser wederopgestaan om de EU te moderniseren (lees: te redden uit de klauwen van de realisten en populisten).

Bovendien, we weten allemaal wie na de val van Macron de Franse presidentsverkiezingen gaat winnen: Marine Le Pen. Is wel een vrouw, zijn we ook gelijk van dat feministische gedram over vrouwenquota en meer vrouwen aan de top af. Kan ze fijn samen met Merkel en May en Rutte koken borduren sterrenmixthee drinken Europa redden.

Jeumig, een TL;DR die ook alweer te lang is en eigenlijk een nieuwe TL;DR nodig heeft om de TL;DR samen te vatten! Is niet handig. Lees gewoon dit, opvallend objectieve en moralismevrije, artikel van de RTLZ-broeders:

 

Chaos in Franse politiek: ‘Positie van Macron wankelt’

 

https://youtu.be/csDto8OmJno