Opinie

Handig: NRC geeft vijf redenen waarom realisten blij moeten zijn met Poetin

21-07-2018 14:27

1: Poetin houdt van zijn eigen land, dat met desnoods gesloten grenzen kan worden afgebakend tegen oprukkende hordes barbaren, en strijdt tegen de globalisering die in de EU al zoveel slachtoffers heeft gemaakt.

2: Poetin is een leider die beslissingen maakt, wat échte leiders horen te doen, en is wars van eindeloos policor gepolder en eeuwig vooruitschuiven. Zo zou hij in Nederland bijvoorbeeld ogenblikkelijk de Publieke Omroep slopen (terecht) en eindelijk eens iets doen aan al die ongekozen voor het leven benoemde, dus beslist niet gekozen, D66-rechters (terecht).

3: Poetin kotst van de haat tegen blanke heteroseksuele mannen zoals dat in EU-media (zoals Trouw en NRC en vooral BNNVARA) zo gebruikelijk is. In Rusland is blanke heteroseksuele man zijn tenminste nog géén misdaad, laat staan dat daar alle kunst en cultuur moet worden gecensureerd en de Nieuwspraak moet worden doorgevoerd omdat anders een klein groepje SJW’s ‘van kleur’ op Twitter gaat drammen.

4: Ook Poetin weet: je kunt nog beter christen zijn dan worden geïslamiseerd. Precies waar realistische EU-burgers steeds banger voor zijn omdat de EU steeds verder, zichtbaar, wordt geïslamiseerd.

5: Poetin is de laatste hoop tegen de slopende feminisering die inmiddels veel EU-lidstaten maar ook de VS bedreigt, zoals in het gefeminiseerde Zweden en Spanje waar ‘mannen’ inmiddels op voorhand schuldig zijn aan verkrachting tot ze het tegendeel kunnen bewijzen (wat natuurlijk nooit kan). Laat staan dat je in Rusland gewoon openlijk op sekse mag discrimineren, zoals de Universiteit van Twente dat inmiddels straffeloos doet in Nederland.

 

Vindt u bovenstaande vijf punten wel érg eenzijdig en nogal vergaand? En vindt u dat er behalve voors ook best wel tegens zijn te noemen bij Poetin? Dat kan kloppen, maarja, kennelijk is het eenzijdige, subjectieve, vooringenomen en volstrekt ongenuanceerde benadrukken van slechts één kant, inclusief het karaktermoorden en demoniseren van tegengeluiden, zeg maar gerust puur aan obsessie grenzend activisme van één moralistische redacteur, serieuze ‘kwaliteitsjournalistiek’ die gewoon kan worden afgedrukt in een serieuze ‘kwaliteitskrant’. Bovenstaande tekst moet dan al wel helemaal ‘kwaliteit’ en ‘journalistiek’ zijn, nietwaar? En nog gratis ook!