Politiek

Jozias van Aartsen (VVD) wil dat VVD al dan niet strenggelovige moslims gaat beschermen

20-07-2018 08:58

Voormalig burgemeester van Amsterdam, salafistenhandreiker en VVD-partijicoon Jozias van Aartsen (70) vindt dat de VVD veel meer moet doen om ‘(strenggelovige) moslims te beschermen’. Dat zegt hij in een interview met de linkse ‘gezinskrant’ AD. Volgens Van Aartsen vaart de VVD ‘een te negatieve koers als het gaat om moslims wat tot afstand leidt’ en zorgt deze opstelling voor ‘verdeeldheid in de samenleving’:

 

“Er is een grote groep moslims die zich keurig gedraagt. Daar zitten ook orthodoxe aanhangers bij. Als je continu zegt: ‘jullie deugen niet’, werkt dat ontwrichtend. De groep moslims vormt voor een belangrijk deel de nieuwe middengroep van Nederland.

Ik gruwel van iedere vorm van fundamentalistisch geloof, ook het salafisme. Maar we hebben godsdienstvrijheid in Nederland. Deze stromingen hebben een hoop brave burgers als aanhangers. Je kunt je als overheid niet exàct bemoeien met wat er precies gebeurt binnen een geloofsgemeenschap. Dat doen we bij de strenggelovige protestanten toch ook niet?”