Doneer aan TPO
 

Moskou en Berlijn nemen eensgezind afstand van aantijgingen Donald Trump over gaspijpleiding

Kremlin: Gas-export leidt tot 'volledige wederzijdse afhankelijkheid'

Door: , 14:01, 12 juli 2018

Kremlin: Gas-export leidt tot 'volledige wederzijdse afhankelijkheid'

Het Kremlin herkent zich niet in het beeld dat Duitsland een gevangene is van Rusland, zoals de Amerikaanse president Donald Trump woensdag beweerde. De export van gas via pijplijnen leidt volgens een regeringswoordvoerder juist tot ‘volledige wederzijdse afhankelijkheid’.

Lees ook – Donald Trump veegt Duitsland de mantel uit: Land is een gevangene van Rusland

Trump vindt het onbestaanbaar dat Duitsland nauw samenwerkt met Rusland bij de aanleg van gaspijpleiding Nord Stream 2 en intussen wel wordt beschermd door VS. Bijna 70 procent van het gas in Duitsland zal zijn gecontroleerd door Rusland, aldus de president. “Duitsland wordt volledig door Rusland gecontroleerd. Het land is een gevangene van Rusland”, zei hij.

Het Kremlin nam donderdag afstand van die bewering. Eerder had ook de Duitse bondskanselier de kritiek al gepareerd. Angela Merkel zei dat ze zelf heeft ervaren dat een deel van Duitsland was bezet door de Sovjet-Unie. Het is goed dat we nu een ‘eigenstandige politiek’ kunnen voeren en zelfstandig beslissingen kunnen nemen, aldus de in de voormalige DDR (Oost-Duitsland) opgegroeide Merkel.

Lees ook

Donald Trump: NAVO-lidstaten hebben 33 miljard dollar extra toegezegd

ANP

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties