TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

‘Geheelonthouder’ Juncker weigert in te gaan op zijn ‘gezondheidsproblemen’

Ad fundum amice

Tags:

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, wil niets zeggen over mogelijke gezondheidsproblemen. De Luxemburger moest bij de NAVO-top door staatshoofden op de been worden gehouden toen hij zichtbaar moeite had om overeind te blijven.

Op video’s en foto’s van de NAVO-top woensdag is te zien dat een meestal lachende Juncker ondersteund wordt door onder anderen minister-president Mark Rutte.

Donderdag wilde een woordvoerder van Juncker niets zeggen over eventuele gezondheidsproblemen: ,,Het is niet aan ons zijn gezondheidstoestand in het openbaar te bespreken.”

Rutte zei dat Juncker pijn in zijn rug had. Korte tijd na het incident nam Juncker zoals gepland weer deel aan de NAVO-top.

Juncker sprak al in 2014 twijfels tegen over een slechte gezondheid. De EU-topman gaf toen wel toe ischiasklachten te hebben. Volgens de toenmalige minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was Juncker “een verstokte roker en drinker”. Juncker zelf zei toen dat hij geen alcoholprobleem had.

Anp

 

Lees ook:  Nederlandse babyboomers zuipen zichzelf massaal naar de Korsakov en levercirrose

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.