Doneer aan TPO
 

Duitsland gaat separatistenleider Carles Puigdemont uitleveren aan Spanje

Catalaan was sinds oktober 2017 op de vlucht

Door: , 11:51, 12 juli 2018

Catalaan was sinds oktober 2017 op de vlucht

Duitsland gaat de Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont uitleveren aan Spanje. Justitie liet dat donderdag weten direct na een uitspraak van het gerechtshof in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Dat bepaalde dat Puigdemont kan worden uitgeleverd aan Spanje, niet vanwege rebellie maar wel vanwege verduistering van overheidsgelden. Hij zou dat hebben gedaan door een illegaal referendum uit te schrijven over onafhankelijkheid van Catalonië van Spanje.

Puigdemont wordt door Spanje gezocht sinds hij in oktober 2017 de onafhankelijkheid uitriep van Catalonië. De Catalaanse leider vluchtte naar België. Madrid vaardigde een internationaal opsporingsverzoek uit. Puigdemont werd in maart gearresteerd nadat hij vanuit Denemarken de grens met Duitsland was overgestoken. Hij was vrij in afwachting van de gerechtelijke procedure in Duitsland.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties