TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Jos van Rey: Plukactie Openbaar Ministerie is uit rancune

OM wil drie ton van voor corruptie veroordeelde Limburgse politicus

De ontnemingszaak tegen politicus Jos van Rey is ‘rancune van het Openbaar Ministerie’. Zo fulmineerde de Limburger tegen de rechtbank in Rotterdam. Het OM probeert via de rechter een kleine drie ton van de VVD’er terug te vorderen in vervolg op zijn eerdere veroordeling wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Lees ook – Openbaar Ministerie wil Jos van Rey voor drie ton plukken

Woensdag was de eerste inleidende zitting in de ontnemingszaak, die na de zomer verder wordt behandeld. Gitte Stevens, de advocaat van Van Rey, zette vraagtekens bij veel bedragen die het OM noemde. Diner- en hotelbonnetjes zouden volgens haar niet op conto van Van Rey geschreven mogen worden. Of een door hem voorgeschoten en later terugbetaald bedrag zou niet in de berekening staan. Ook steggelt het OM volgens Stevens over kwesties van slechts 3 euro.

Ze verzocht de rechtbank om een onafhankelijke deskundige aan te stellen, omdat het OM ‘zeer onzorgvuldig’ is geweest in de berekening van het bedrag dat in totaal 296.723,86 euro is. “Dit alles moet zorgen voor een negatieve sfeer zorgen rondom Van Rey.”

Volgens de VVD’er is het OM rancuneus vanwege een onlangs over hem verschenen biografie waar justitie niet positief in beschreven wordt. Echter, volgens het OM loopt de ontnemingszaak al langer en is deze niet in de afgelopen vier weken opgetuigd.

De zaak gaat na de zomer verder met onder meer de reactie van het Openbaar Ministerie op de verzoeken van de verdediging en de besluiten van de rechtbank.

Van Rey werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij zou giften hebben aangenomen van zijn vriend Piet van Pol, die projecten voor de gemeente realiseerde.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.