Politiek

Donald Trump veegt Duitsland de mantel uit: Land is een gevangene van Rusland

11-07-2018 10:30

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op de NAVO-top in Brussel scherp uit gehaald naar Duitsland. “Duitsland wordt volledig door Rusland gecontroleerd. Het land is een gevangene van Rusland.” Trump vindt het onbestaanbaar dat Duitsland nauw samenwerkt met Rusland bij de aanleg van gaspijpleiding Nord Stream 2 en intussen wel wordt beschermd door VS.

De Amerikaanse president hamert er al maanden op dat de NAVO-landen hun defensie-uitgaven moeten verhogen tot 2 procent van het bruto nationaal product, zoals in 2014 is afgesproken.

De leiders van de 29 NAVO-landen zijn samen in Brussel voor een tweedaagse top. Ze worden om 13.15 uur begroet door NAVO-topman Jens Stoltenberg, waarna een groepsfoto wordt gemaakt, gevolgd door de openingsceremonie.

De eerste en belangrijkste werksessie begint om 14.30 uur. De leiders zullen instemmen met versnelling van het militaire reactievermogen, verhoging van de paraatheid van de troepen en het bevorderen van een ‘militaire snelweg’ door Europa. Twee nieuwe commandocentra in de VS en Duitsland krijgen groen licht.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens