TPOok!

 
Politiek

DENK vangt bot – Kabinet gaat zich niet bemoeien met frauduleuze aanbieders van bedevaarten naar Mekka

Genoeg mogelijkheden voor moslims om een klacht in te dienen

Het kabinet is niet van plan zich te bemoeien met de markt van aanbieders van bedevaarten naar Mekka. Daar had Farid Azarkan van DENK om gevraagd. Volgens de organisatie Hadj Info zijn er tientallen illegale handelaren actief in moskeeën, bleek eerder uit berichtgeving van De Telegraaf. Soms blijkt op Schiphol blijkt dat de aanbieder er vandoor is met duizenden euro’s en het paspoort. Of er is geen visum of reis naar Saoedi-Arabië geregeld. Vaak is er sprake van een tussenpersoon die zaken doet met een wél erkend reisbureau. Dan lukt de overtocht, maar kunnen in Saoedi-Arabië misverstanden ontstaan over het arrangement. Er blijkt bijvoorbeeld geen transport of slaapplek te zijn geregeld.

Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) noemt dat ‘schrijnend’ maar ‘het organiseren van een markt voor deze doelgroep is geen taak van de overheid’. Keijzer schrijft woensdag aan de Tweede Kamer: ‘excessen in de markt kunnen met de huidige consumentenwet- en regelgeving tegengegaan worden’.

Keijzer wijst er op dat gedupeerde Mekkagangers net zoals alle andere consumenten een klacht kunnen indienen bij consuwijzer.nl, het klachtenportaal van de Autoriteit Consument en Markt. Ook staat het hen vrij om naar de politie te stappen.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.