TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

VS-ambassade in Londen waarschuwt Amerikanen voor onlusten tijdens bezoek Donald Trump

Tienduizenden Britten de straat op

De Amerikaanse ambassade in Londen waarschuwt dat het bezoek van president Donald Trump gepaard kan gaan met onlusten. Amerikanen in de Britse hoofdstad krijgen het advies zich koest te houden en goed op te letten als ze plots op een grote betoging stuiten die uit de hand kan lopen.

Tienduizenden Britten hebben zich al aangemeld om te demonstreren tegen Trump, die donderdag aankomt in Groot-Brittannië. Ook zijn actievoerders van plan een grote ballon op te laten waarop de president is afgebeeld als een boze, oranje baby. Anderen zijn juist van plan de straat op te gaan om Trump te verwelkomen.

De ambassade stelt dat ‘talrijke demonstraties’ worden gepland. Ook worden wegen afgesloten vanwege de betogingen. De president ontmoet tijdens zijn bezoek onder meer premier Theresa May en koningin Elizabeth. Ook staat een reis naar Schotland op de agenda. Trump bezit daar twee golfbanen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.