Doneer aan TPO
 

Hogeschool Saxion verontschuldigt zich tegenover gecensureerde studente

'We hebben het niet goed ingeschat'

Door: , 19:13, 10 juli 2018

'We hebben het niet goed ingeschat'

De voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Saxion, Anka Mulder, heeft haar excuses aangeboden namens het bestuur aan student Shayno Numansen ‘omtrent de gang van zaken en de ophef die is ontstaan rondom de publicatie van een interview naar aanleiding van haar documentaire’. Dat meldt de hogeschool op de website. “Het niet plaatsen van het artikel is achteraf gezien, niet goed ingeschat.”

Audio – Pieter Omtzigt sloopt bestuursvoorzitter Saxion inzake censuurkwestie over Aramese genocide

De Enschedese hogeschool zou een interview met een studente dat ging over haar documentaire over de Aramese Genocide ten tijde van het Ottomaanse Rijk in het studentenblad hebben geblokkeerd, zo bleek dit weekeinde.

Mulder in haar verklaring: “We betreuren de gang van zaken waardoor er een situatie is ontstaan van twijfel omtrent de vrijheid van meningsuiting bij Saxion. Dit heeft onze studenten, medewerkers en relaties geraakt en in de eerste plaats Shayno.”

Het bestuur ‘denkt nu na welke lessen we kunnen trekken uit deze situatie’. “In overleg met Shayno zullen we een debat organiseren rondom de vertoning van haar documentaire.”

Het gewraakte interview is nu te lezen op de website van de Hogeschool.

 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties