Politiek

Hogeschool Saxion verontschuldigt zich tegenover gecensureerde studente

10-07-2018 19:13

De voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Saxion, Anka Mulder, heeft haar excuses aangeboden namens het bestuur aan student Shayno Numansen ‘omtrent de gang van zaken en de ophef die is ontstaan rondom de publicatie van een interview naar aanleiding van haar documentaire’. Dat meldt de hogeschool op de website. “Het niet plaatsen van het artikel is achteraf gezien, niet goed ingeschat.”

Audio – Pieter Omtzigt sloopt bestuursvoorzitter Saxion inzake censuurkwestie over Aramese genocide

De Enschedese hogeschool zou een interview met een studente dat ging over haar documentaire over de Aramese Genocide ten tijde van het Ottomaanse Rijk in het studentenblad hebben geblokkeerd, zo bleek dit weekeinde.

Mulder in haar verklaring: “We betreuren de gang van zaken waardoor er een situatie is ontstaan van twijfel omtrent de vrijheid van meningsuiting bij Saxion. Dit heeft onze studenten, medewerkers en relaties geraakt en in de eerste plaats Shayno.”

Het bestuur ‘denkt nu na welke lessen we kunnen trekken uit deze situatie’. “In overleg met Shayno zullen we een debat organiseren rondom de vertoning van haar documentaire.”

Het gewraakte interview is nu te lezen op de website van de Hogeschool.