Doneer aan TPO
 

Theresa May heeft aan Boris Johnson machtige rivaal

Johnson zou zich als 'de redder van de brexit' willen ontpoppen

Door: , 18:32, 09 juli 2018

Johnson zou zich als 'de redder van de brexit' willen ontpoppen

Met het vertrek van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson lijkt premier Theresa May niet van een lastige bewindsman af te zijn, maar er een mediagenieke rivaal erbij te hebben gekregen. Britse media speculeren dat de strijd in de Conservatieve Partij over het vertrek uit de Europese Unie nu pas goed losbarst. Johnson zou zich mogelijk als ”de redder van de brexit” willen ontpoppen.

Alleen afscheid ‘in naam’

May heeft maandag haar jongste brexitplannen toegelicht in het parlement. Daarmee moet Groot-Brittannië economisch gezien toch bij de unie blijven en bijvoorbeeld op het gebied van handel en landbouw de vrije stroom van goederen handhaven. Dit is volgens haar eurosceptische critici flagrant in strijd met de bedoeling van de brexit. Het is alleen maar ‘in naam’ een afscheid van de EU, terwijl die de Britten volledige controle over hun eigen zaken moet geven, aldus May’s critici.

ANP

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties