Doneer aan TPO
 

Kabinet wil af van opvang voor zieke of gestrande zeehonden

Tenzij ze gewond zijn geraakt door menselijk handelen

Door: , 14:31, 09 juli 2018

Tenzij ze gewond zijn geraakt door menselijk handelen

Zeehonden moeten in principe niet meer worden opgevangen, behalve als ze gewond zijn door menselijk handelen. Voortaan zou ‘handen af’ moeten gelden voor zieke of gestrande dieren. Ook moet de opvang professioneler.

Dat meldt minister Carola Schouten (Natuur) aan de Tweede Kamer. Ze kan zich vinden in de adviezen van een commissie die onderzoek deed naar de zeehondenopvang.

Schouten benadrukt dat het goed gaat met de zeehond. Er is een gezonde populatie van ongeveer 14.000 dieren in de Nederlandse wateren. De huidige zeehondenopvangcentra en vrijwilligers hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Maar nu de populatie weer gezond en daardoor gegroeid is, ontstaat een nieuwe situatie, aldus Schouten: “Dit vraagt om een andere manier van opvang.”

Ze wil nu samen met provincies en opvanglocaties binnen een half jaar een zeehondenakkoord sluiten. Hierin komen de spelregels wanneer een zeehond wordt opgevangen.

ANP

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties