TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

EU-president Donald Tusk noemt gevolgen democratisch tot stand gekomen Brexit ‘rotzooi’

Hoopt dat het einde oefening is voor de Britten

EU-president Donald Tusk betreurt dat met het opstappen van de Britse ministers David Davis en Boris Johnson niet ook het idee van de brexit is verdwenen. “Maar wie weet”, reageerde de Pool op het vertrek van de twee bewindslieden die voorstander zijn van het Britse vertrek uit de EU.

Brexitwatch – Boris Johnson afgetreden

“Politici komen en gaan, maar de problemen die ze voor de mensen hebben gecreëerd blijven”, zei Tusk. “De rotzooi die de brexit heeft veroorzaakt is het grootste probleem in de geschiedenis van de relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. En het is verre van opgelost, met of zonder mister Davis.”

Brexitminister Davis wordt vervangen door Dominic Raab, eveneens een ‘brexiteer’. De Europese Commissie liet weten dat de onderhandelingen met de Britse regering gewoon doorgaan. Voorzitter Jean-Claude Juncker had de Britse premier Theresa May zondagmiddag nog aan de telefoon, liet zijn woordvoerder weten.

Lees ook

Alles over Brexit

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.