TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Italiaanse minister Matteo Salvini: Landen die migranten uit zee redden moeten deze mee naar huis nemen

Iers marineschip redde dit weekeinde 106 migranten uit de Middellandse Zee

De landen die met marineschepen meedoen aan missies waarbij in nood geraakte migranten aan boord worden genomen, zouden die mensen gewoon mee naar huis moeten nemen. Dit zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zondag, berichtten Italiaanse media.

Salvini gaat dit donderdag voorstellen op een bijeenkomst met collega-ministers van de EU in Innsbruck. Salvini lanceert zijn idee een dag nadat een Iers marineschip de haven van Messina op Sicilië was binnengelopen met 106 migranten aan boord. Het Ierse schip, de Samuel Beckett, neemt deel aan de Europese missie Operatie Sophia die vanuit Rome werkt. Daarmee proberen een aantal Europese landen, inclusief Nederland, de mensensmokkelroutes over de Middellandse Zee te blokkeren.

Salvini is lid van de rechts-populistische Lega die van het stoppen van migranten zijn speerpunt heeft gemaakt. De Lega regeert sinds begin juni samen met de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) Italië.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.