Doneer aan TPO
 

Franse rechter legt beslag op 2 miljoen euro subsidie voor Marine Le Pen

Daardoor zit haar partij Rassemblement National eind augustus zonder geld

Door: , 22:27, 08 juli 2018

Daardoor zit haar partij Rassemblement National eind augustus zonder geld

Een Franse rechter heeft 2 miljoen euro in beslag genomen die maandag als subsidie zou worden verstrekt aan het Rassemblement National, de nieuwe naam van het Front National van Marine Le Pen. Zij beschuldigt justitie er daarom van om politieke redenen de partij de nek om te draaien. De ‘Rassemblement’ (samenwerkingsverbond) zou eind augustus door zijn geld heen zijn.

Lees ook – Marine Le Pen moet EU drie ton terugbetalen na fraude

Het geld is in beslag genomen in het kader van een langslepend onderzoek naar misbruik van publieke fondsen. Europarlementariërs van het Front National worden ervan verdacht toelages bestemd voor werk in het EP oneigenlijk te hebben gebruikt. Ze zouden dat geld naar medewerkers in Frankrijk hebben gesluisd. De beschuldigingen worden door de betrokkenen tegengesproken.

Het Front National is in 1972 door Marines vader Jean-Marie Le Pen opgericht. Het gold vooral door diens provocerende houding en radicale uitspraken als een club rechts-extremistische nationalisten. Marine Le Pen ‘erfde’ het front in 2011 en is bezig er een populistische eurosceptische partij van te maken. Daarom veranderde ze de naam van de partij dit jaar. Marine werd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in 2017 tweede met ruim 21 procent van de stemmen. De huidige president van Frankrijk, Emmanuel Macron, kreeg toen 24 procent.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace