TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Franse rechter legt beslag op 2 miljoen euro subsidie voor Marine Le Pen

Daardoor zit haar partij Rassemblement National eind augustus zonder geld

Een Franse rechter heeft 2 miljoen euro in beslag genomen die maandag als subsidie zou worden verstrekt aan het Rassemblement National, de nieuwe naam van het Front National van Marine Le Pen. Zij beschuldigt justitie er daarom van om politieke redenen de partij de nek om te draaien. De ‘Rassemblement’ (samenwerkingsverbond) zou eind augustus door zijn geld heen zijn.

Lees ook – Marine Le Pen moet EU drie ton terugbetalen na fraude

Het geld is in beslag genomen in het kader van een langslepend onderzoek naar misbruik van publieke fondsen. Europarlementariërs van het Front National worden ervan verdacht toelages bestemd voor werk in het EP oneigenlijk te hebben gebruikt. Ze zouden dat geld naar medewerkers in Frankrijk hebben gesluisd. De beschuldigingen worden door de betrokkenen tegengesproken.

Het Front National is in 1972 door Marines vader Jean-Marie Le Pen opgericht. Het gold vooral door diens provocerende houding en radicale uitspraken als een club rechts-extremistische nationalisten. Marine Le Pen ‘erfde’ het front in 2011 en is bezig er een populistische eurosceptische partij van te maken. Daarom veranderde ze de naam van de partij dit jaar. Marine werd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in 2017 tweede met ruim 21 procent van de stemmen. De huidige president van Frankrijk, Emmanuel Macron, kreeg toen 24 procent.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.