Doneer aan TPO
 

Femke Halsema donderdag beëdigd als burgemeester van Amsterdam

Tijdens zelfde bijeenkomst afscheid van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen

Door: , 15:30, 06 juli 2018

Tijdens zelfde bijeenkomst afscheid van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen

Amsterdam heeft donderdag een nieuwe burgemeester. Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, beëdigt Femke Halsema die middag tijdens een buitengewone raadsvergadering. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maakte vrijdag bekend dat het kabinet akkoord is met de benoeming van Halsema.

Bestuursfuncties opgezegd

De gemeenteraad neemt tijdens dezelfde bijeenkomst ook afscheid van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen, die de functie sinds december vervulde na de dood van Eberhard van der Laan.

De voormalig GroenLinks-leider werd vorige week voorgedragen door de gemeenteraad, na een urenlange geheime vergadering. Halsema wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de hoofdstad. Ze heeft vanwege haar nieuwe baan al haar bestuursfuncties opgezegd, maakte de gemeente bekend.

Eerste GroenLinks-burgemeester

De GroenLinks-coryfee was jarenlang een gezichtsbepalende politica in Den Haag. Tussen 1998 en 2010 zat Halsema in de Tweede Kamer, vanaf 2002 als fractievoorzitter. Het is voor het eerst dat Amsterdam een GroenLinks-burgemeester krijgt. Decennialang stond er een PvdA’er aan het roer.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace