Politiek

Bonusquote: ‘We vergeten bijna dat fijnstofniveaus op historisch dieptepunt zijn en verder afnemen’

05-07-2018 20:59

 

“We vergeten bijna dat de fijnstofniveaus op een historisch dieptepunt zijn en dat ze verder afnemen. Juist als de sterfte sterk aan het afnemen is, wordt stevig overheidsingrijpen geëist.

Via ‘awareness campagnes’, lobby’s en Kamervragen volgt ‘beleid’ waarmee de individuele vrijheid en verantwoordelijkheid weer een klein beetje worden ingeperkt.

Ergens gaat de wetenschap over in iets irrationeels en dat lijkt wat mij betreft het meest op religie. Alles wat de mens doet wordt gezien in het kader van zijn kwetsbaarheid en hedonisme. U dient te beseffen dat u een plaag bent voor uzelf, uw medemens en de planeet. Verlossing van deze zonden is gelukkig mogelijk via de almachtige overheid.”

 

 

TPO-auteur, en toevallig ook neurochirurg, Pieter van Eijsden zit in de hoofdredactie van het stokoude (163 jaar and counting) maar prestigieuze Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (niet te verwarren met Arts & Auto), alwaar hij eveneens heerlijk helder realist is en het opneemt tegen bemoeizuchtige overheidsdwingelandij plus overige hinderlijke rubberentegelbetutteling. #Iswelzo.

Neem hier een abonnement op het NTvG als dank, al garanderen we niet dat er veel gelikte advertenties voor de nieuwstetweedehands Saab danwel nieuwste Volvo in staan.