Doneer aan TPO
 

Kabinetscrisis Duitsland bedwongen – Merkel-criticus Seehofer (CSU) blijft aan als minister

Oplossing gevonden in conflict over vluchtelingen

Door: , 22:18, 02 juli 2018

Oplossing gevonden in conflict over vluchtelingen

De Duitse zusterpartijen CDU en CSU zijn het toch eens geworden over het Duitse migratiebeleid. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) gezegd. Hij liet weten dat hij aanblijft als minister.

Seehofer had zondag nog gedreigd op te stappen als minister. Zijn Beierse CSU lag in de clinch met de CDU van bondskanselier Angela Merkel over het Duitse migratievraagstuk. Het opstappen van Seehofer zou mogelijk de val van de Duitse regeringscoalitie hebben ingeluid.

Seehofer zei dat hij asielzoekers wilde terugsturen aan de grens als zij al in een ander EU-land staan geregistreerd. De bondskanselier liet weten daar niets voor te voelen. Merkel vindt dat de migratieproblematiek in Europees verband moet worden aangepakt.

De CDU en CSU overlegden maandagavond urenlang om tot een compromis te komen. Seehofer zei dat dit is gelukt. ..Na lange intensieve discussies tussen de CDU en CSU hebben we een akkoord bereikt over hoe we in de toekomst illegale immigratie aan de grens tussen Duitsland en Oostenrijk kunnen voorkomen”, zei Seehofer.

Volgens het akkoord worden in het grensgebied gesloten doorreiscentra voor asielzoekers ingericht. De asielaanvragen van de immigranten zouden met spoed worden behandeld. Een immigrant van wie de asielaanvraag is afgewezen, zal direct Duitsland worden uitgezet.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties