TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Donald Trump en Kim Jong-un mogelijk in september weer om de tafel

Voorwaarde is dat Noord-Korea vooruitgang boekt

De Amerikaanse president Donald Trump zit mogelijk in september weer om de tafel met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. Sommige Amerikaanse regeringsfunctionarissen hopen dat dan een tweede topontmoeting tussen de leiders kan worden gehouden in New York, zeggen bronnen tegen de Amerikaanse nieuwssite Axios.

The Summit – Mark Rutte maandag 2 juli te gast bij Donald Trump

De twee leiders hadden vorige maand voor het eerst een persoonlijke ontmoeting in Singapore. Het was de eerste keer dat zittende leiders van de landen met elkaar om de tafel zaten. Een voorwaarde voor een tweede top is dat Kim aantoont dat hij vooruitgang boekt, zeggen de bronnen.

Kim zegde op de historische top van vorige maand toe werk te maken van ,,denuclearisatie”. The Washington Post berichtte zaterdag echter dat Noord-Korea volgens medewerkers van de inlichtingendiensten niet van plan lijkt te zijn het volledige nucleaire arsenaal op te geven. Er lijken voorbereidingen te worden getroffen om kernwapens verborgen te houden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.