TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Duitsland-crisis: Minister Seehofer (CSU) biedt ontslag aan, vindt beleid Merkel onverantwoord

Mogelijk om val kabinet te voorkomen

Tags: ,

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zou zijn ontslag willen aanbieden. Ook zou hij willen terugtreden als partijvoorzitter van de CSU. Dit heeft hij volgens ingewijden gezegd in het crisisberaad dat de partij zondag in München voert, zo melden Duitse media.

De partij voert al meer dan zeven uur crisisberaad over de asielproblematiek. De rechtse CSU vindt het Europese asielakkoord dat bondskanselier Angela Merkel vorige week sloot niet acceptabel. De partij wil asielzoekers die elders in Europa staan geregistreerd bij de grens terugsturen.

“Ik kan dat als minister van Binnenlandse Zaken niet verantwoorden”, zou Seehofer volgens de Duitse krant Bild op de vergadering hebben gezegd. Na de aankondiging van Seehofer is de vergadering geschorst.

Seehofer is minder dan honderd dagen minister in de brede coalitieregering van Bondskanselier Angela Merkel. Sinds 2008 is hij voorzitter van de CSU.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.