Doneer aan TPO
 

ChristenUnie wil ‘gewaardeerde NAVO-partner’ Turkije niet meer waarderen als NAVO-partner

'Verkiezingen in Turkije waren geen democratische verkiezingen'

Door: , 12:29, 30 juni 2018

'Verkiezingen in Turkije waren geen democratische verkiezingen'

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zegt in een interview met De Telegraaf dat Nederland niet langer Turkije in NAVO-verband te hulp moet schieten als dat land wordt aangevallen. “Ik voel me niet geroepen om Turkije te verdedigen tegen een tegenreactie die het zelf heeft uitgelokt”, zegt hij zaterdag in de krant.

Segers wil dat Nederland zich “krachtiger uitspreekt” tegen de Turkse regering onder leiding van president Recep Tayyip Erdogan. De politicus wil dat Nederland niet langer de “onvrije verkiezingen” faciliteert.

De Turkstalige verkeersborden die de weg wezen naar de kieslokalen waar gestemd kon worden voor de verkiezingen zijn bij de CU verkeerd gevallen. Segers hierover: “Die borden vertellen een groter verhaal. Ze vertellen dat wij een verkiezing faciliteren die alleen maar een verdere stap is in de richting van onvrijheid. Toen er in de Tweede Kamer vragen over werden gesteld, was het antwoord van het kabinet: ’ja, zo doen we dat bij verkiezingen’. Maar dat moeten we alleen doen bij democratische verkiezingen.”

Democratisch waren die verkiezingen volgens Segers niet: “Het kan alleen democratisch zijn als het vrije verkiezingen waren. En dat was niet het geval. Want als jij de oppositie opsluit, als jij de pers monddood maakt en als jij alles wat jou tegenspreekt de pas afsnijdt. Dan kun je wel verkiezingen houden en kunnen mensen een vakje inkleuren, maar dan zijn dat geen vrije verkiezingen.”

Segers is dan ook van mening dat het faciliteren van Turkse verkiezingen averechts werkt op de integratie van Turken: “Dan zeggen wij dat het legitiem is wat daar gebeurt. En dat moeten we niet meer doen. Maar nog erger dan die verkeersborden vond ik het om na de uitslag te zien dat toch Turkse Nederlanders in vrij groten getale de straat op gingen met Turkse vlaggen. Ze spraken over ’mijn president’ en ’mijn land’ en waren blij met deze uitslag. Het is een heel erg haperende integratie, om het maar even zachtjes te zeggen. Het gaat om mensen die vaak hier zijn geboren en blij zijn met de ontwikkelingen daar die haaks staan op onze rechtsstaat”

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties